Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2013. december 23. hétfő, 10:23

Advent negyedik vasárnapján ismét a templomkertbe várták a mezőnyárádiakat: eljött az ideje az utolsó adventi gyertya meggyújtásának.
Ezúttal az egyházi testület tagjai adták elő gitárjátékkal kísért ünnepi énekeiket, majd Linczebold Levente plébános szólt a hívekhez. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítettek az elmúlt hétvégék és a mostani alkalom megszervezésében.
Ezt követően a misével folytatódott a délelőtt, majd Korpás Zoltán a „Tanítások” című József Attila-költemény 9.fejezetét szavalta el.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

Végül egy adventi koncert zárta a gyertyák meggyújtásához kapcsolódóan szervezett programsorozatot: Szabó Réka és Demjén András éneke illetve utóbbi gitárjátéka tovább fokozta a meghitt hangulatot, hiszen a Szelei Katinkával kiegészült duó magával ragadó előadása nagy sikert aratott a közönség körében.
A koncertet egy meglepetés zárta, hiszen a jelenlévők mindegyike megkapta egy karácsonyi dallam kottáját, így egy közösen, két szólamban előadott énekkel ért véget a műsor.
Az ünnep jegyében szervezett délelőtt viszont még folytatódott: mindenkit szeretettel vártak süteménnyel és forró teával immár ismét a templom kertjében. Emellett karácsonyi díszeket és apró ajándékokat lehetett beszerezni a jótékony célú vásáron, amelynek bevételét az óvodának és az iskolának ajánlották fel a szervezők.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com