Átadták a megújult egészségházat Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2013. december 23. hétfő, 10:09
A mintegy 41,5 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás elsődleges célja, hogy a felújítást követően a település lakói minőségi ellátásban részesüljenek egy olyan intézményben, amely költséghatékonyan működtethető, és modern eszközparkkal rendelkezik.
Bükkábrány fejlesztése egy újabb pontjához érkezett! Az idén már sor került út, műfüves pálya és temető kápolna átadásra, december 20 -án pedig sor került a szeptember 2-án elkezdett orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átadójára.
Megújult az egészségház. Az önkormányzat az év elején nyújtott be pályázatot „Egészségügyi alapellátás korszerűsítése Bükkábrány községben”címmel az ,ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0054 azonosító számú kiírásra. Ahol az önkormányzat 41.502.835 Ft európai uniós támogatást kapott a beruházás megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezáltal teljesen megújult az épület, új nyílászárókat, külső szigetelést kapott és teljes belső felújításon esett át. Kicserélték a régi, elhasználódott bútorokat, eszközöket. Felújításra került a víz- és elektromos hálózat, hőszigetelték az épületet, és elvégezték a bejárat akadálymentesítését, valamint két akadálymentes wc-t alakítottak ki.
Emellett minden fogyatékkal élő számára biztosították a szolgáltatások elérhetőségét a kontrasztos festésekkel, indukciós hurok beépítésével és információs táblák elhelyezésével. Ezek után a településen élők egy korszerű, XXI. századi európai elvárásoknak megfelelő körülmények között gyógyulhatnak. Megújultak az orvosi rendelő mellet a védőnői szolgálat termei és eszközei is, ahová a remények szerint egyre több kismama járhat majd tanácsadásra.
Az átadón Szalai Szabolcs Bükkábrány polgármesterének ünnepi köszöntője után, Tállai András a belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára beszédében elismerését fejezte ki az elvégzett munkáért, azért hogy a vezetés jól és sokat pályázik, valamint jól használja ki a község földrajzi és egyéb adottságait.



 
A szalagot Tállai András és Szalai Szabolcs mellett a kivitelező részéről Szilvási András vágta át, majd a meghívottak megtekintették a megújult intézményt.

Az „Egészségügyi alapellátás korszerűsítése Bükkábrány községben” című, ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0054 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 41.502.835 Ft európai uniós támogatást kapott a beruházás megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com