Az év utolsó testületi ülése Bükkábrányban
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. december 23. hétfő, 09:55
December 17 -én tartották Bükkábrányban a 2013. év utolsó testületi ülését. A nyílt ülésen összesen hat napirendet tárgyaltak meg a tagok.
Az első napirendben a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás, Társulási megállapodásának módosítására került sor. Erre azért volt szükség, mert két település Tiszabábolna és Tiszavalk kérte felvételét a társulásba. Az elmúlt években ez a két község a Mezőcsáti Kistérséghez tartozott. A testület egyhangúlag támogatta a napirendet.
A második napirendben a Heves Megyei Vízmű Zrt. felé nyújtott bérleti díjról történt megállapodás. A vízközmű vagyon az önkormányzat tulajdonában van, ezért ezek használatáról kell megállapodást kötni. A tervezett 46.000 m3 vízszolgáltatás mellett 5 Ft+Áfa/m3 áron számolva 230.000 Ft összegről van szó, amelyet közmű fejlesztésre kell visszaforgatni. A testület egyhangúlag támogatta a díj megállapítást.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A harmadik napirendben „ Bükkábrány – ÉMOP - 4.1.1-12/2013-0054-Egészségügyi alapellátás fejlesztése kiegészítő építési beruházást tárgyalták meg a tagok. Az orvosi rendelő tetőszerkezetének későbbi beütemezése miatt szerződésmódosítás vált szükségessé, amelyet egyszerűsített közbeszerzéssel oldanak meg. A munkálatok jól haladnak, a folyamatos ellenőrzés miatt magas színvonalon felújított épület kerül átadásra.
A képviselők egyhangúlag támogatták a napirendet.
A negyedik napirendben a helyi szociális rendeletet módosították a tagok. Tulajdonképpen a törvény szövegét emelték át a rendeletbe. Szigorúbb lesz a rászorultság megállapítása. A tagok egyhangúlag támogatták a rendeletet.
Az ötödik napirendben Szavazat számláló bizottság tagjainak megválasztására került sor. A jövő évi választások miatt 3+2 fő szavazatszámláló bizottság felállítására van szükség mind a két szavazókörben. Amelyek mellé delegálhatják a pártok megbízottjaikat. A közös önkormányzati hivatal négy településén egy helyi választási iroda fog működni. A képviselők egyhangúlag támogatták a napirendet.
A hatodik napirend előtt Szalai Szabolcs polgármester tájékoztatást adott a kommunális hulladék elszállításának 2014. évben várható lehetőségeiről. Mivel engedély hiányában a szolgáltatók nem tudnak pályázni és ezért a közbeszerzéseket sem tudják kiírni. A Katasztrófavédelem fogja kijelölni átmenetileg azt a szolgáltatót, aki január 1-vel a kommunális hulladékot elszállítja.
A hatodik napirendben indítványok javaslatok között szerepelt, hogy az Arborétum kivitelezése jelenleg szünetel, az időjárás miatt. Az ez évre tervezett feladatok be lettek fejezve.
Két nyertes pályázat jövőre indul be, az óvoda bővítése, valamint a házi komposztálás népszerűsítése.
A nyílt ülés után a testület zárt ülésen folytatta a munkát.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com