Közmeghallgatás volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2013. november 25. hétfő, 22:27
Az idei évben novemberben tartotta Bükkábrány Község Önkormányzata az éves közmeghallgatását. November 25-én 17 órakor a polgármesteri hivatalban megtartott ülésen a polgármester és jegyző mellett a képviselő testület tagjai, valamint Szerencsi Árpád rendőr alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője és Szemán Imre rendőr százados,őrsparancsnok várták a lakosság felvetéseit, kérdéseit.
Bevezetéskén Szalai Szabolcs, a község polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, majd kiértékelte az elmúlt évet.
Elsőként beszámolt a testület 2013-as évi munkájáról, majd a megvalósult illetve a zajló és függőben lévő pályázatokról ejtett szót.
2013-ban megvalósult több beruházás, pályázat is. Ezek között szerepel az óvodafejlesztés, egészséges életmóddal kapcsolatos programok szervezése, műfüves futballpálya kialakítása, közösségi energiaudvar fejlesztése, Béke és Akácfa utak felújítása, Kálvária temető és ravatalozó rendbetétele, Sályi patak hídjának teljes felújítása, játszótér kialakítása a hivatal mögött, szolgálati lakás és buszmegállók felújítása. Zajlik az arborétum kialakítása, és az orvosi rendelő teljes külső, belső rendbetétele. Ezenfelül az önkormányzat vásárolt egy 21 személyes kisbuszt is, mely a szállításban nyújthat hathatós segítséget.
Az ide évben a beruházások összértéke közel 200 millió forint, míg a 2010-es évtől több mint 372 millió forintból épült és szépült a település.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően a rendezvényekről esett szó, amelyek az idei évben is rendben lezajlottak és természetesen vannak olyanok is amik még hátra vannak.
A beszámoló következő eleme a szociális feladatok ellátása, valamit az intézmények megfelelő működtetése volt.
Befejezésként a 2014-es tervekről esett szó.
Ezt követően a lakosok kérdéseit várták a testület tagjai.
Kérdésként merült fel a Béke út 2 zsákutcájának felújítása, és a "macskaköves" útszakasz teljes rendbetétele, valamint az a Biogáz üzem, ami a tervek szerint a településen építene meg a beruházó.
Szóba került az óvodánál egy gyalogos átkelőhely felfestése, a halastó kérdése, a közmeghallgatáson való alacsony részvétel, a piactér kihasználatlansága, a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala.
Kritika érte a felújított Béke utat és a Sályi-patakon rendbe tett hidat is, valamint kifogásolták azt, hogy rossz helyre került a nemzeti dohánybolt.
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com