Megújult a ravatalozó és a katolikus templom Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2013. november 22. péntek, 10:09
Bükkábrányban az idei évben felújítási munkálatok zajlottak a kálvária temetőben, amelyet többségében az önkormányzat finanszírozott. Az összértékben 8,5 millió forintos beruházáshoz, az egyház testülete 1 millió forinttal járult hozzá.
A felújítás térburkolásból, a kápolna helyreállításából, a támfalakat lebontásából és újjáépítéséből állt. A kápolnát a felújítás során belűről is rendbehozták, valamint a külső homlokzatát szigetelték. Egy új tetőszerkezetet is kapott a létesítmény cseréptetős fedéssel.
A kápolna mellett az egyik oldalon rámpa került kialakítása, csúszásmentes burkolattal, a másik oldalon pedig lépcsős feljáratot kapott az épület.
Tárgyalások folynak még a harangláb rekonstrukciójáról is, de erről döntés még nem született. A képviselő - testület terve az hogy következő évben a másik temető rekonstrukciója történik majd meg. A hivatalos átadásra november 8-án került sor. A ravatalozót Palánki Ferenc püspök szentelte föl.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A Római Katolikus Egyházközség 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól. Ezt a 7 millió forintot a templom külső felújítására fordították, amely állt a lábazat szigeteléséből, illetve a víz elvezetéséből, dréncsöves megoldással, festésből és új ajtók behelyezéséből. Felújításra került még a torony északi oldala. Ezek mellett a templomban történt még egy apró felújítás.
Az önkormányzat a helyreállíttatta a harangjátékot, ugyanis az előzőt villámcsapás érte. Főpásztori szentmise keretében a ravatalozó átadásának napján került sor a felszentelésre.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com