Befejeződött a kisléptékű településfejlesztési program Martonyin
Írta: Eleven Televízió   
2013. szeptember 02. hétfő, 11:06

Befejeződtek a kisléptékű településfejlesztés projekt elemei Martonyi községben, melyek 99,6 millió Ft-os Európai Uniós támogatásból valósultak meg.

Az ÉMOP-3.1.3-11-2012-0032 azonosítószámú projekt keretében lehetőség nyílt Martonyi Község önkormányzati tulajdonú belterületi útjainak korszerűsítésére, fejlesztésére, belterületi járdáinak, csapadékvíz elvezető árkainak felújítására, és egy önkormányzati tulajdonú, jelenleg funkció nélküli, kihasználatlan lakóház tájházzá történő kialakítására.
Az Önkormányzata alapfeladatai között szerepel többek között a helyi közutak, járdák fenntartása, üzemeltetése, karbantartása. Ennek elősegítésére, ehhez illeszkedve nyújtott be pályázatot a település önkormányzata az Észak-Magyarországi Regionális fejlesztési Ügynökséghez.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Martonyi Község Önkormányzata 99 646 135 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert kisléptékű településfejlesztési elképzeléseinek megvalósítására az ÉMOP-3.1.3-11-2012 - „Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére” című pályázati kiírás keretében. A Támogatási szerződés aláírására 2012. október 5-én került sor. Ezt követően a sikeres közbeszerzési eljárás eredményeképpen 2012. október 29-én aláírásra került a vállalkozási szerződés a nyertes Borsod - Bau 2000 Kft.-vel és megkezdődhettek a munkálatok. A mélyépítési tevékenységek átadása 2013. május 21.-én, történt meg.
A mélyépítési tevékenységek keretében a település útjai közül a község főutcájaként funkcionáló Fő úton, valamint az abból nyíló Akác utcában 1 142,6 m útburkolat felújítása történt meg, mely által a közintézmények közlekedési elérhetősége vált biztosítottá. A Fő utcában 290 m árok-, a Völgy utcában pedig 593 m járda felújítására került sor.



A lakossági igények alapján a Martonyi Fő út 8. sz. alatti 9. hrsz.-ú és 159,397 m2 alapterületű önkormányzati tulajdonú, funkció nélküli, kihasználatlan lakóház bővítésével 289,92 m2 alapterületű Tájházat és benne közművelődési, közösségi funkciót szolgáló helyiségeket hozott létre az önkormányzat, mely feladatok korábban még nem voltak elérhetőek a településen.
A projekt célja a települési lakosság komfortérzetének, életminőségének a javítása volt az infrastrukturális és közösségi funkciókat ellátó fejlesztéseken keresztül. Cél volt továbbá a település- és falukép esztétikai javítása annak érdekében, hogy a településre látogatók és átutazók is jó véleményt és pozitív benyomásokat alkossanak, valamint, hogy a fejlesztések eredményeként az eddigi lakosságszám csökkenés megálljon 5-8 éven belül.



 



 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com