Megújult, modern óvoda Harsányban
Írta: Eleven Televízió   
2013. november 08. péntek, 08:37
Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő és Szabó Gergely polgármester ünnepélyes keretek között adta át a Harsányi Hársfavirág Óvoda új épületszárnyát.
Tállai András köszöntőjében hangsúlyozta, hogy hatalmas fejlődés ment végbe a településen az elmúlt három év alatt. „Ha visszaemlékszem az elmúlt esztendőkre, Harsányban adtunk már át iskolafejlesztést, bővítést két ütemben, közösségi házat, műfüves labdarúgó-pályát, gurítottunk hordót az újonnan aszfaltozott utakon, most avatjuk az új óvodát, és kivitelezés alatt van a községi egészségügyi centrum is.” – mondta a térség országgyűlési képviselője. Az államtitkár hozzátette a község nemcsak a fizikai, hanem a közösségépítésben is jeleskedik, ápolja hagyományait, őrzi nemzeti értékeit, mellyel utat mutat a jövő számára. Erre bizonyíték a megújult községi főtéren felállított Turul szobor, valamint az idén első ízben megrendezett Szürkemarha Fesztivál, melyre közel ötezer ember jött el a megye minden tájáról.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A település önkormányzata által megnyert pályázatoknak köszönhetően 117 millió forint értékű fejlesztés valósult meg a harsányi óvodában. A beruházás során az intézmény két új csoportszobával bővült.
Az építést végző cég szakemberei hatalmas, tágas, világos tereket alakítottak ki. Minden gyereknek saját öltözőszekrénye lett. Mind a négy csoportszobát új játékokkal, fejlesztőeszközökkel és bútorokkal szerelték fel. Felújításra kerültek a régi szárny burkolatai, és ételliftet építenek be. Az udvar is átalakult, új kerítés épült, a tereprendezés során egy szintbe került a terület és teljesen kicserélődött az udvari játékpark.
A negyedik csoport beindításával szakmai szempontból optimális létszámú, húsz fős csoportokban zajlik szeptembertől a nevelés. A 21 századi, modern, minden tekintetben megújult harsányi óvodába járó gyerekek számtalan ingyenes szolgáltatás közül választhatnak. Az intézményben töltött idő alatt részt vehettek angol nyelvi órákon, néptánc, majorette, balett, labdarúgó foglalkozásokon, valamint hitoktatáson.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com