Testületi ülés volt Bükkábrányban
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 24. csütörtök, 13:23
Október 15 -én kedden tartotta Bükkábrány Község Képviselő – testülete soron következő ülését a házasságkötő terembe. Az ülésen összesen öt napirendi pontot tárgyaltak a tagok.

Az első napirendben a Tiszabábolnai Nonprofit Szolgáltató Kft. mutatta be terveit az új hulladékgazdálkodási törvény miatt kialakult helyzetre. A társulás 35 települést tömörítene, alvállalkozóként pedig az AVE Miskolc Kft. végezné a szállítási feladatokat. A testület a megbeszélés után egyhangúlag úgy döntött, hogy nem kíván ehhez a társuláshoz csatlakozni, hanem folytatja a kapcsolatot a Heves Megyei Hulladékgazdálkodási Társulással. Így a jövő évben változás áll be a szállítás területén, de az árakat ez nem befolyásolja, mert az új törvény szerint azokat az állam határozza meg.

A második napirendben a Bükk – Makk LEADER „Egy falu egy megawatt” programon belül Bükkábrányba biogáz erőmű építését tervezik a település elejére a 3 sz. főút mellett a benzinkúttal szemben az út másik oldalán elhelyezkedő területen. A felszólalásokban leginkább a nemkívánatos szagok miatt aggódtak a képviselők. A jelen lévő tervező megnyugtatott mindenkit, hogy az üzem létesítése miatt nem kell kellemetlenségekre számítani. A képviselők egy nem szavazat mellett támogatták a napirendet. Az erőmű létesítése még egyáltalán nem biztos, hiszen a pályázat eredményességétől függ a projekt sorsa.

A harmadik napirendben a szociális tűzifa önkormányzati önerejének biztosításáról döntöttek a tagok. A maximálisan igényelhető mennyiség 172 M3. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ennyi fog rendelkezésre fog állni, hiszen az elmúlt évben is az igényelt mennyiség töredékét kapták meg, mindössze 27 m3 -t. A vállalt önerő az önkormányzat részéről 2000 Ft köbméterenként, illetve az elszállítás költsége. Ez a maximális mennyiség megítélése esetén 436.880 Ft kiadást jelentene.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A negyedik napirendben az első lakáshoz jutók támogatásáról alkotott régebbi rendeleten változtatott a testület.

Az ötödik napirendben indítványok javaslatok között a testület megszavazta az orvosi rendelő tetejének felújítását, erre 4,5 millió forintot különítettek el. Szó esett az Ábrányi ősz, az Október 23-ai rendezvényekről , valamint az egészségnapokról. Elkezdődött a szabadidőpark kivitelezése a Babos – kertben. Kialakításra került az új műfüves pálya bérbeadásának feltételrendszere és a kiszabható árak megállapítása. A Vöröskereszt helyi szervezete ruhagyűjtést szervez.
A nyílt ülés után zárt ülés keretében segélyekről, kérelmekről, valamint a szociális szén kiosztásról tárgyaltak a tagok.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com