Idősek Napja Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 24. csütörtök, 10:07
A hagyományokhoz híven ebben az évben is sor került Bükkábrányban az "Ábrányi Ősz" elnevezésű rendezvényre, melynek keretében a község 60 év fölötti lakóit köszöntötte és vendégelte meg az Önkormányzat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontban október 18-án.
A nagy számban megjelent időseket először Dávid Laura köszöntötte Veress Miklós Nagyanyó hintaszéke című versével, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntőjének keretében adott át ajándékokat a település legidősebb női lakosának Gere Dezsőnének, aki idén töltötte be 100. évét - mivel az ünnepségen nem tudott jelen lenni nevében fia vette át a virágcsokrot –, a legidősebb férfi lakosnak Derekas Lajosnak, aki idén volt 88 éves, a legrégebbi házasoknak Márton Dénesnek és Márton Dénesnének, akik 62 éve élnek együtt, illetve egy szülinapos résztvevőnek Tóth B Sándornénak aki a rendezvény napján lett 90 éves.
A köszöntések után Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára mondta el ünnepi gondolatait.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A bükkábrányi óvoda nagycsoportosait Kurucz Miklósné és Kiss Sándorné készítette fel erre az alkalomra. Produkciójuk nagy sikert aratott. Csak úgy mint az általános iskola 7. osztályosainak zenés, táncos műsora, amelyet Stószné Nagy Éva tanított be.
A műsor végén fellépett a Bükkábrányi Hagyományápoló Egyesület három részből álló műsorával. Először egy szatmári boros népdalcsokrot hallhattak a jelenlévők, majd népi pohárköszöntő és erdélyi mulatós dalcsokor zárta a produkciót. A kultúrprogram után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az Önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. A vacsora utáni jó hangulatról pedig Ifj. Vitéz Bacsi József gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com