Kölyökatlétika - alsós munkaközösségi foglalkozás
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 24. csütörtök, 09:58
2013. október 10-én alsós munkaközösségi foglalkozás volt Mezőnyárádon, a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola alsós nevelőinek részére. A foglakozáson Farkas Jánosné a második osztályos tanulók segítségével bemutatta a tanítók számára a kölyökatlétika eszközcsomag használatát.
2001 tavaszán az IAAF /Nemzetközi atlétikai szövetség/ felvállalta, egy olyan gyermek atlétikai mozgásprogram koncepciójának kifejlesztését, mely határozottan különbözik az atlétika felnőtt modelljeitől. Ezt az új modellt IAAF Kölyök Atlétikának nevezzük.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Nemzetközi szakemberekből álló munkacsoportot hozott létre, mely éveken keresztül tanulmányozta az igényeket, szükségleteket és lehetőségeket. Végül 2005-re kidolgozta a 7-15 éves korcsoport globális képzési stratégiáját. Ennek a stratégiának a lényege, hogy:
- Egyszerű, mindenki számára elérhető és gyakorolható legyen
- Progresszív fejlődést biztosítson
- Létesítmény igénye egyszerű legyen, gyakorlatilag bárhol teremben, utcán, téren megvalósítható legyen
- Rövid idő alatt nagy létszámot lehessen hatékonyan megmozgatni
- Csapat elvűség – mint a globális nevelési eszköz
 
A Kölyök atlétika program alapvetően egy olyan foglalkoztatási rendszer, mely a gyermekek fizikai és szellemi képességeit egyaránt fejleszti és a gyakorlás adta feladatok és lehetőségeknek köszönhetően pozitívan építi a sikeres társadalmi beilleszkedéshez szükséges személyiségjegyeket is, és az IAAF kölyökatlétika eszközrendszere biztosítja, a 2012-es NAT-ban megfogalmazott célkitűzések elérését is. Mezőnyárádra augusztusban érkezett meg a kölyökatlétika eszközcsomag, melyet a tanulók heti rendszerességgel használnak. A kölyökatlétika mozgásanyagát heti két órában beépítették az első és második osztályos testnevelés tanmenetbe. Az eszközrendszer bemutatása után Farkas Jánosné a kölyökatlétika hátteréről beszélt, majd egy film levetítésével igyekezett a tanítóknak ötleteket, instrukciókat adni, a testnevelés órák megtartásához.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com