Balatonszárszón táboroztak a mezőnyárádi gyerekek
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 24. csütörtök, 09:03
Július végén a Szederkényi Anna Tagiskola 23 tanulója nyaralt szervezett körülmények között a balatonszárszói Hotel Annamari üdülőjében. 6 napot töltöttek a Balaton déli partján csodálatos időben.
Az utazás kellemesen telt az első napon és délután egy órakor a szállást is elfoglalhatták. A délután medencében való fürdéssel, falusétával folytatódott, majd este a szabályok megbeszélésével és a hét programjainak ismertetésével fejeződött be. A második napon a strandolásé volt a főszerep a Balatonban, találkoztak Süsü a sárkánnyal, a sárkányfesztivál keretében, elindították a foci és asztalitenisz bajnokságot. Este folklórfesztiválon vettek részt, majd a nap zárásaként Baricz Gergő koncerten jártak.
Másnapra a hőség fokozódott és tényleg csak a vízben lehetett valamelyest kibírni a rekkenő hőséget. Váltakozva hol a Balatonban, hol a medencében fürödtek. A kora esti órákban a parton strandfoci és strandkézilabda bajnokságon vettek részt, ahol érmekkel és oklevelekkel gazdagodtak. A sportolás után a naplementét a Balaton habjaiból csodálták meg. Hétfőn hajókiránduláson vettek részt, az úti cél Badacsony volt. Korán indultak: átvonatoztak Fonyódra, ott hajóra szálltak és már 10 órakor a Badacsony lábánál voltak. A "hegycsúcstámadást" nem merték megkockáztatni, mert a bazaltorgonákon simán süthettek volna tojást, így inkább szétnéztek a környéken, vásárolgattak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Hazaérkezés után egyből Balatonba mentek, ami akkorra már a hőmérő szerint 30 fokos volt. Lemosták az út porát és csak vacsorára értek vissza. Estére betervezték a bátorságpróbát és az esti fürdőzést. Másnap a reggeli után befejezték a focibajnokságot, aminek döntőjét az eső majdnem elmosta. Délután táborismereti versenyt rendeztek. Az idő kezdett javulni, így nem volt akadálya a számháborúzásnak és a Balatonban való pancsolásnak sem. A hatalmas hullámok becsalogatták a gyerkőcöket és élvezettel ugráltak a hullámok hátára. Vacsora után értékelték a tábort és a 21 évnyi táboroztatás legjobb előadását láthatták a gyerekektől. Este villanyfényes medencézéssel búcsúztak a héttől.
Az utolsó nap pakolással telt, mindenki készülődött a hazautazásra. Természetesen a táborzárás sem maradhatott el, ahol a csapatok különböző jelenetekkel idézték fel az élményeket, kiosztották a „LEG” díjakat, értékelték a sport, tisztasági és táborismereti versenyeket. Késő délután pedig kicsit talán szomorúan indultak haza.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com