Mezőkeresztesen is fellobbant a tűz, és a szépkorúakat ünnepelték
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 01. kedd, 13:08
Az "Itthon vagy-Magyarország szeretlek" országos rendezvénysorozat keretében Mezőkeresztesen is programokat szerveztek az elmúlt hétvégén.
Szombaton a Művelődési Házban honismereti vetélkedőt tartottak 3 csapat részvételével. A szellemi erőpróba témáit Magyarország történelme, nevezetességei valamint a magyar irodalom művei képezték. A csapatokat oklevéllel és könyvjutalommal díjazták a szervezők.
Vasárnap a rendezvény részeként megtartott Idősek Napjával kezdődött a program: elsőként a református templomban tartottak ökumenikus istentiszteletet a szépkorúak tiszteletére, majd a résztvevők a
Művelődési Házba sétáltak át.
Hirdetés_______________________________________________________________________

 

Itt a köszöntők mellett változatos és szórakoztató program várta az időseket, akiket Dózsa György polgármester és Spisák András, a Nyugdíjasok Megyei Képviseletének elnöke is köszöntött. A polgármester a hagyományokhoz híven virággal és ajándékkal köszöntötte a legidősebb, a rendezvényen is megjelent hölgyet és urat, Bóta Istvánnét és Gomba Barnabást.
A szépkorúakat kedves és megható versekkel, vidám táncos műsorral szórakoztatták az óvodások és az iskola tanulói is. A műsorban meghallgathatták a Mezőkeresztesi Férfikórus dalcsokrait, majd Nagy Józsefné mondta el "A nyugdíjas" című verset.
Ezt követően az udvaron lévő sátorban a jó ebédhez szólt a nóta is, majd a desszert után vidám jeleneteket, örökzöld és operettslágereket adtak elő egri művészek, akik remek hangulatot varázsoltak a szépkorúak számára, akiktől egy-egy szál virággal búcsúztak el a szervezők.
Vasárnap este az Egri Pinceszínház zenés előadásával folytatódott a program, majd sötétedés után a miskolci Főnix csoport tűzzsonglőr showját láthattak az érdeklődők.
A mezőkeresztesi program is – Magyarország több mint 1300 településéhez hasonlóan – a pásztortűz meggyújtásával ért véget, fél 10-kor.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com