Megkezdődött az orvosi rendelő felújítása Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2013. szeptember 16. hétfő, 17:09
Szeptember 2-án elindultak és megfelelő ütemben zajlanak annak a projektnek a kivitelezési munkálatai, melynek eredményeként megújul az orvosi rendelő Bükkábrányban.
A mintegy 41,5 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás elsődleges célja, hogy a felújítást követően a település lakói minőségi ellátásban részesüljenek egy olyan intézményben, amely költséghatékonyan működtethető, és modern eszközparkkal rendelkezik.
A település egészségügyi alapellátását biztosító intézménye mintegy 1700 fő számára biztosítja a háziorvosi és védőnői ellátást. Köztük vannak idősek, kismamák, krónikus betegek, akik gyakran megfordulnak az intézményben.
Számukra és az intézménybe ritkábban látogatók számára is nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között kapjanak minőségi ellátást, viszont a jelenlegi infrastruktúra és eszközpark ezt már csak korlátozottan teszi lehetővé. Az eszközök elhasználódtak, az épület hőszigetelése nem megfelelő, az elektromos- és vízhálózat elavult és nem szabványos. Emellett a külső- és belső nyílászárók sem megfelelőek, a belső festés és a bútorzat is elöregedett, kopott.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Az elnyert támogatás segítségével a fennálló problémák mindegyike orvosolható: a projekt részeként a kivitelező felújítja a víz- és elektromos hálózatot, hőszigeteli az épületet, és elvégzi a bejárat akadálymentesítését, valamint két akadálymentes wc-t alakít ki.
Emellett minden fogyatékkal élő számára biztosítják a szolgáltatások elérhetőségét a kontrasztos festésekkel, indukciós hurok beépítésével és információs táblák elhelyezésével.
Az intézmény költséghatékonyabb működtetését eredményezi majd a napkollektorokkal biztosított melegvíz-ellátás és a nyílászárók cseréje.
A beruházás részeként orvosi műszerek, eszközök is beszerezésre kerülnek: a defibrillátor és hordozható EKG készülék mellett számos, az alapellátáshoz szükséges új orvosi műszert és a munkát segítő eszközt is vásárol az önkormányzat a támogatásból, ezek segítségével az azonnali életmentő beavatkozást lehetővé tévő és a házi ellátást biztosító eszközök is rendelkezésre állnak majd a szakemberek számára.
Az intézményben ezen felül modernizálják a számítógépes eszközparkot, a várótermekbe pedig levegőtisztító berendezéseket helyeznek el.
Végül, de nem utolsó sorban megújulnak a rendelők és a várótermek bútorai is, illetve az összes helyiséget kifestik, így összességében jelentősen javulnak a betegfogadási és munkavégzési feltételek is.
A felújítás és az eszközök beszerzése után így egy korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működő és a törvényi előírásoknak megfelelő orvosi rendelő várja majd a betegeket, illetve szolgálja ki az itt dolgozók igényeit.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2014. július 31.  Az „Egészségügyi alapellátás korszerűsítése Bükkábrány községben” című, ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0054 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 41.502.835 Ft európai uniós támogatást kap a beruházás megvalósításához, amely a
költségek 100%-át fedezi.




 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com