100 éves Bükkábrány legidősebb lakója
Írta: Eleven Televízió   
2013. szeptember 01. vasárnap, 21:52
Száz esztendő történelmi léptékben sem kis idő, emberi léptékben pedig különösen nem az.
A Bükkábrányban élő Gere Dezsőné, Erzsi néni, 1913. augusztus 26-án született, vagyis most töltötte be a századik esztendőt. A XX. század minden jelentős eseményét átélte, kezdve a két világháborútól az '56-os eseményeken át egészen napjainkig.
A község történetében még nem született feljegyzés arról, hogy bárkinek megadatott volna ez a tisztes életkor. Azonban nem csak az esztendők magas száma Erzsi néni és a család nagy öröme, hanem az is, hogy bükkábrány legidősebb lakója mára négy unokával és öt dédunokával büszkélkedhet.
A község Önkormányzata augusztus 26-án, hétfőn köszöntötte a település legidősebb lakóját. Előbb Szalai Szabolcs polgármester mondott köszöntőt és fejezte ki jókívánságait, majd Hajdú Ferencné református lelkipásztor a 71. zsoltár szavaival adott hálát a gyülekezet szép kort megélt tagjának eddigi életéért.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Természetesen nem maradt el a száz szál virágból kötött hatalmas kosár és egy ajándék csomag átadása sem. A tortán pedig, amelyre nehezen fért volna rá a megfelelő számú gyertya, maga Erzsi néni fújta el a 100-as számon égő három lángocskát.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com