Nyárádi Napok a hosszú hétvégén
Írta: Eleven Televízió   
2013. augusztus 21. szerda, 20:30
Mezőnyárád Önkormányzata az elmúlt hétvégén nemcsak az egészségnapi rendezvényekkel várta az érdeklődőket, hanem ismételten megrendezésre került a Nyárádi Napok elnevezésű programsorozat is. Párhuzamosan a már említett egészségnapi program kínálattal szombaton reggel az iskola mögötti parkba vártak mindenkit, aki kikapcsolódásra vágyott.
A szórakoztató programok délután kettő órától vonzották a közönséget a színpad elé.
Itt elsőként Leblanc Győző és Tóth Éva előadásában jól ismert operett slágerek hangzottak fel, majd a Mikroszkóp Színpad két ismert tagja, Heller Tamás és Beregi Péter gondoskodott felhőtlen jókedvről. Őket követte a helyi Őszirózsa Nyugdíjasklub népdalkörének magyar nótákból és régi népdalokból összeállított előadása.
A Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület még az év májusában hirdette meg a "Tisztább Ápoltabb Mezőnyárádért" elnevezésű versenyt, melynek eredményhirdetésére is ezen a délutánon került sor. A verseny győztese Kolyvek Istvánné lett, mivel a nevezők közül az ő portáját találta a zsűri a leginkább ápoltnak, virágokkal ízlésesen díszítettnek. Miután minden nevező átvette a jól megérdemelt jutalmat és emléklapot, a Desperadó zenekar lépett színpadra, jó hangulatot fokozva és megmozgatva zenéjükkel kicsiket és nagyokat egyaránt.
A szombati napot utcabál zárta, ahol a Soklaci nevű zenekar szolgáltatta a talpalávalót egészen a késő éjszakai órákig.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Vasárnap Dr. Linczenbold Levente plébános celebrálta azt a szentmisét, amelynek keretén belül államalapító királyunkra emlékeztek és sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére is.
A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten az Önkormányzat részéről is többen részt vettek. A kenyér megszentelésére közvetlenül a szentmise elején került sor. A plébános prédikációjában külön hangsúlyozta: Szent István királyunk áldásos tevékenysége nélkül aligha maradhattunk volna meg mindmáig a Kárpát medence területén egységes népként. Az áldozati liturgia után papi áldással és egy-egy szelet megáldott kenyérrel távozhattak a hívek, mely utóbbi a ministránsok által került szétosztásra.
A szentmisét követően ünnepi megemlékezés kezdődött a község központjában a Szent István szobornál. A Himnusz eléneklése után Dr. Horváth László polgármester tekintett vissza az elmúlt ezer esztendőre ünnepi beszédében, majd a pártok és civil szervezetek képviselői helyezték el a kegyelet koszorúit államalapító királyunk szobránál. A megemlékezést követően a Sweet Band zenekar mintegy negyven perces, klasszikus művekből összeállított szabadtéri koncertjét élvezhették a jelenlévők.
Az esti órák ismét könnyedebb programot kínáltak. Meglehetősen komoly tömeget vonzott a P. Mobil együttes nagy sikert arató koncertje, majd az éjszaka beálltával tűzijáték búcsúztatta a három napos, komplex rendezvény sorozat vendégeit.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com