Erzsébet-táborban jártak a mezőnyárádi gyermekek
Helyi Hírek (2013.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2013. július 31. szerda, 11:47
Július 15. és 20. között 38 diák - 6., 7. 8. osztályosok - és 4 nevelő táborozott Zánkán az Erzsébet-táborban a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolából. Nem a legjobban indult a nyaralás, mert kiderült, hogy nem a felújított részben szállásolták el az érkezőket, hanem a régi szárnyban. Cserében viszont kaptak külön programokat, amit ki is használtak: mozit, egy hajókirándulást és egész hétre korlátlan csúszdabérletet. Napi hatszori étkezés biztosította, hogy senki se maradjon éhen.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az időjárás is kegyeibe fogadta a táborozókat, mert végig nagyon jó idő volt. Megérkezésük napján kézműves-foglalkozásokon vehettek részt: gyertyát mártottak, gyöngyöt fűztek, zászlót vagy párnahuzatot készíthettek, bőr karkötőt csinálhattak. Voltak táborismereti vetélkedőn, ami azért is hasznos volt, mert így a gyerekek megismerték a Zánka alaprajzát, és biztonságban közlekedtek a szállásunk környékén. Sokat voltak a Balatonban. A víz kicsit hideg volt először, de ez nem sokáig volt zavaró tényező, mert a gyerekek gyorsan "akklimatizálódtak", és vidáman fürödtek, csúszdáztak, vagy strand-röplabdáztak, eltemették egymást, vagy tanár urat a homokban. Kalandpark színesítette programokat, ahol különleges feladatok vártak rájuk. Mindenkinek nagyon jó élmény volt a három disco, amikor sok barátot, barátnőt lehetett megismerni. A tábori olimpián csak néhány számban vettek részt, mert inkább a fürdést választották a gyerekek. A bátorságpróba éjszaka inkább érdekes, mint izgalmas volt, de azt is túlélték. Hazafelé még bementek Tihanyba, és gyönyörködtek a csodás balatoni panorámában, majd kisvonattal jöttek le az apátságtól. Pest után egy McDonalds-ban megebédeltek és este 5-re ért haza a csapat. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, minden adott volt egy tartalmas, szép, sok élményt adó táborozáshoz.
 
Végül, de nem utolsó sorban köszönetet mondok kollégáimnak: Farkas Jánosnénak, Hajnalné Sára Orsolyának, Gallik Gábornak, hogy hozzájárultak a tábor sikeréhez és a sofőrünknek Orosz Ernőnek, aki szerencsésen fuvarozott bennünket oda-vissza.

 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com