Erzsébet tábor Fonyódligeten
Írta: Eleven Televízió   
2013. július 31. szerda, 10:01
Július 3. és 4. hetét a Balaton partján töltötték a bükkábrányi gyerekek: Fonyódligeten az Igazolt hiányzás című Erzsébet táborban. Mezőkövesdről vonattal utaztak a táborhelyre. A Balaton láttán már érezték, hogy csodálatos napok várnak rájuk!
A kánikulai hőségben izgalmas programok várták a résztvevőket. A 7-es számú faház volt a szálláshelyük. A szobákat hamar elfoglalták, és irány a part… belevetették magukat a Balatonba. A tábor közvetlenül a Balaton partján található, hatalmas platánfákkal, játszótérrel, futballpályákkal, homokos röplabdapályákkal vár közel 1200 gyereket.
Első nap este az ünnepélyes tábornyitáson felhúzták az Erzsébet zászlót, és kezdetét vette a színes tábori élet. Kedden Fonyódra kisvonat szállította őket, ahol egy totó megoldása volt a feladatuk a kikötőben. Délután két csapat vett rész a vízi vetélkedőn, amit sikerült megnyerniük.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Kora este számháborúba kezdtek, ami megtetszett a gyerekeknek, így másnap visszavágóra is sor került. Éjszakai fürdőzéssel zárták a napot, ami a telihold világánál nagyon hangulatosra sikerült.
Szerdán kezdetét vette a focibajnokság, amire nagyon készültek a fiúk. A vízi kalandpark légvárjátékain csúszhattak, ugrálhattak egy fél órát, majd este a DJ táborosok rendeztek discót, amin tombolhattak a fiatalok.
Csütörtök délelőtt Marosi Antal drogokról tartott szemléletes előadást a kamaszoknak, amin azt mutatta be, hogy mi játszódik le egy kábítószer használó agyában. Az „Egy perc és nyersz” c. játékra is beneveztek 4 csapattal. Ötletes ügyességi feladatokban vetélkedtek a rendezvénysátorban a táborozók. Az esti bulihajó osztatlan sikert aratott a gyerekek körében.
Pénteken elkészült az Erzsébet tabló újlenyomatokból, beletekinthettek a tábori Ki, mit tud produkcióiba. A táborzárón eredményhirdetésen vették át a játékok jutalmát: a vízi vetélkedő 1. helyéért, és a focibajnokság 3. helyezéséért.
A balatoni csobbanás, a vízi röplabda és a labdajáték állandó program volt. Kiváló alkalom volt a felhőtlen szórakozásra, az ismerkedésre, újabb barátságok kötésére a Fonyódligeten töltött 6 nap. Feledhetetlen élményekkel lettek gazdagabbak a bükkábrányi gyerekek a balatoni táborozás alatt. Ehhez nagyban hozzájárultak a lelkes pedagógusok, akik mindezt megszervezték: Bodzán Jánosné, Derekasné Orosz Andrea. Hári Szilvia, Hegedűsné Kovács Anita, Mező Gábor, Szabóné Hajdú Katalin, valamint Márti néni és Tamás bácsi.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com