Négy napon belül őrizetbe vették a rablókat
Írta: Eleven Televízió   
2013. július 05. péntek, 07:55
Mezőkeresztesen egy idős asszony 2013. január 19-én hajnali 3 órakor arra ébredt, hogy az ablakánál zajokat hall, majd a hátsó szobába ismeretlenek beugranak. A néninek még annyi ideje volt, hogy keresztlányát hívja telefonon, aki értesítette a rendőrséget. Ekkor a hálószobába behatoló, arcukat eltakaró elkövetők a kiabáló asszony száját befogták és értékek után kutattak. Kint hagyott „figyelőjük” jelzésére azonban elmenekültek a lakásból, ahonnan mobil telefont és egy pénztárcát tulajdonítottak el.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az azonnal kiérkező rendőrök már csak az elkövetők nyomára bukkanhattak. A helyszíni szemle során a járőrök a hóban a lakóháztól nem messze megtalálták az eldobott telefont és a pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt, illetve elemlámpát, fél pár kesztyűt és egy csíkos rongydarabot is.
A nyomozók megtalált eszközök és a hóban lévő cipőnyomok alapján hamarosan azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves D. Zoltánnal és L. Attilával, illetve fiatalkorú és gyermekkorú társukkal szemben. A rendőrség a fiatalkorú és felnőttkorú elkövetőket a bűncselekményt követő negyedik napon bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

 
Forrás. BAZ Megyei Rfk. Kommunikációs Iroda
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com