Testületi ülés volt Bükkábrányban
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. június 28. péntek, 14:09
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban 2013.június 25-én, amelyen 6 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Elsőként a Bükkábrányi Általános Művelődési Központ megszüntetéséről döntöttek. A BÁMK-tól ugyanis a tanév közepén a Klebelsblerg Intézményfenntartó Központhoz került át az általános iskola, így a központ működtetése okafogyottá vált, és az óvodát, a könyvtárat, valamint az IKSZT-t is más működési formában célszerűbb működtetni.
A képviselők egyhangú igennel fogadták el a határozati javaslatot.
A 2.napirendben - az előzővel összefüggésben - a Bükkábrányi Napsugár Óvoda és Bölcsöde alapító okiratát fogadták el a képviselők szintén egyhangú igennel. A BÁMK megszűnése kapcsán volt szükség erre a lépésre. Az óvodai feladatok ellátását az önkormányzat kötelező feladatként, míg a könyvtár működtetését vállalt önkormányzati feladatként végzi az önkormányzat.


Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A harmadik napirendben az óvoda és bölcsőde vezetésére adtak megbízást határozott időre, 2014.június 30-ig az intézmény eddigi vezetőjének, Kiss Sándornénak. Mivel úgymond új intézményt alapítottak, ezért a vonatkozó törvény lehetőséget ad a határozott idejű kinevezésre, ugyanakkor a jövő év július 1-től egy nyílt pályázati eljárás keretében egy választott szakember vezeti majd az óvodát. A képviselők egyhangú igennel fogadták el a határozati javaslatot.
A negyedik napirendben a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás létrehozásáról és működtetéséről szóló megállapodás módosítására került sor. A társulás maga megmarad, hiszen több olyan feladat van, amit célszerű több településnek közösen ellátnia, ám a megállapodást több ponton átdolgozták a tagok igényei és a törvények változása kapcsán. A települések ugyanis ezentúl csak olyan feladatokat finanszíroznak, amelyben maguk is részt vesznek. A hozzájárulásokat az adott település lakosságszáma alapján állapítják meg. A határozati javaslatot egyhangú igennel elfogadták a képviselők.
Az 5.napirendben a Heves Megyei Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának és társulási megállapodásának technikai jellegű módosítását fogadták el a képviselők egyhangú igennel, amelyre az önkormányzati társulási megállapodások felülvizsgálata kapcsán volt szükség.
A 6.napirendben, az indítványok, javaslatok között a képviselők döntöttek a Sály-Bükkábrány viszonylatban közlekedő, óvodásokat és iskolásokat a bükkábrányi intézményekbe szállító busz megszüntetéséről. Az úgynevezett iskolabuszt eddig Bükkábrány üzemeltette, évi 4-4,5 millió forint kiadással járt mindez. Mivel már korábban elhatározták, hogy 2013. szeptember 1-től nem indítják el a járatot, a szülőket értesítették, illetve levelet írtak a Borsod Volánnak, hogy az eddig a buszon utazók szállításáról gondoskodjanak, akár rásegítő járat működtetésével is a reggeli és délutáni órákban.
A határozati javaslatot a képviselők 5 igen, 1 tartózkodás mellett fogadták el.
A továbbiakban a településrendezési terv technikai jellegű módosítását fogadták el a képviselők egyhangú igennel.
Újabb pályázati támogatásokat nyert el a település: az arborétum szabadidő parkká alakítására 10 millió forintot kap az önkormányzat, a beruházást 6 hónapon belül meg kell valósítani. Ugyancsak pozitív elbírálást kapott a műfüves sportpálya kialakítására benyújtott pályázat, a kivitelezés várhatóan augusztus-szeptember folyamán zajlik majd.
Folyamatban vannak a tárgyalások az óvodánál kialakítandó gyalogátkelőhellyel kapcsolatban, de az engedélyezés folyamata sok időt vesz igénybe - hangzott el az ülésen. A Béke út felújítása megfelelő ütemben halad, bár az időjárás sok gondot okozott, úgy néz ki, hogy tartható az augusztus 15-ei határidő. Közben elkészült a felső elkerülő út zúzott kővel borítása egészen a Béke út végén lévő bekötő szakaszig, így a lakosok meg tudják közelíteni ingatlanjaikat a felújítás idején.
A Sályi út és a Béke út közötti gyaloghidat is beemelik a napokban, így ott újra lehet majd közlekedni.
Az orvosi rendelő felújításával és a kivitelezés időszakában való működtetés kapcsán a polgármester a napokban egyeztett a járási tisztifőorvossal.
A Sályi út és Béke út közötti tavak tulajdonosa ígéretet tett arra, hogy a tavak partján lévő parlagfűvet lekaszálja - hangzott el az ülésen. Ugyanakkor a lakosságot is kérik, hogy maguk is figyeljenek a parlagfűmentesítésre.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com