Ülésezett Mezőnyárád képviselő testülete
Írta: Eleven Televízió   
2013. június 12. szerda, 13:12
Mezőnyárád képviselő testületének soron következő rendes ülésére június 10-én délután került sor. Ezúttal hét napirendi pont került megtárgyalásra.
Elsőként egy beszámolót hallgathattak végig jelenlévők a védőnői szolgálat tevékenységéről. Elhangzott, hogy a műszerezettség megfelelő, viszont az épület melyben a szolgáltatás működik lassan már felújításra szorul, amit az önkormányzat igyekszik erejéhez mérten megvalósítani. A beszámolót egyhangúlag elfogadta a testület.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Második napirendi pontban a rendezési terv módosításáról tárgyaltak. A Toldi út végén az önkormányzat tulajdonában lévő 3 csonka telket összevonással egy beépíthető ingatlanná teszik, melyre már jelentkező is akadt. A terv módosításának költségeit a vevő magára vállalta. Ezt egyhangúlag elfogadta a testület.
Harmadik pontban egy magántulajdonban lévő külterületként nyilvántartott területet csatoltak a belterülethez a tulajdonos kérésére. A költségek itt is a tulajdonost terhelik. A módosítást egyhangúlag elfogadták a képviselők.
Negyedik napirendi pontban egy vevőt jelöltek ki a már előzőleg tárgyalt összevont telek megvásárlására. A vevő már árajánlatot is tett a telekre, amit a képviselők korrekt ajánlatnak tartottak így egyhangúlag elfogadták azt.
Ötödik napirendi pontban egy hozzájárulást fogadtak el egyhangúlag a képviselők, ami lehetővé teszi azt, hogy a Faluszépítő Egyesület pályázzon a könyvtár felújítására. A tervek szerint kialakításra kerül egy vizesblokk, egy olvasóterem és megtörténik a teljes akadálymentesítés is.
Hatodik napirendi pontban szintén egy hozzájárulást fogadtak el egyhangúlag a jelenlévők, lehetővé téve azt, hogy az önkormányzat beadhasson egy pályázatot az ide falunapi programok megszervezésére és finanszírozására.
Hetedik pontban az időszerű feladatok megbeszélésére került sor.
Szóba került az idei Béka-, és Halsütő Fesztivál programja, amely még színesebb lesz az eddigi évekhez képest. A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy 2 pályázat is nyert amiben egy sószoba kialakítása és egy park és játszótér építés szerepel.
A lakosok kérését tolmácsolta az egyik képviselő miszerint a temetőben a elhagyott és gondozatlan sírok körül egyre nagyobb az elburjánzott növényzet, amit az önkormányzat rendben tart, de felszólítja a lakosságot, hogy mindenki tartsa rendben hozzátartozója síremlékének környezetét is.
Többen jelezték, hogy keddenként megszaporodtak a faluban a kukázó emberek, ami ellen kevés lehetősége van tenni a hivatalnak.
Több éves probléma az óvoda mögötti magánterület elgazosodása, amit a tulajdonos több felszólítás ellenére sem hajlandó levágni, ezért a hivatal saját embereivel próbálja meg karban tartani a területet.
A patak meder tisztítása és esetleges mélyítése is aktuálissá válik, mivel az utóbbi időben egyre csapadékosabb az időjárás. Eddig sikeresen megoldotta a vízelvezetést, de hogy a későbbiekben is így legyen rendbe kell tartani a medret és az árkokat is.
 
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Operatőr


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com