Madarak és Fák Napja a mezőkeresztesi óvodákban
Írta: Eleven Televízió   
2013. május 29. szerda, 15:09
A mezőkeresztesi óvodában május 22-én ünnepelték a Madarak és Fák Napját. Bár udvari tevékenységeket terveztek erre a napra, a hűvös és esős idő miatt a csoportszobában tartották meg a nap programjait.
A Maci csoport a füstifecskét, a Méhecske csoport a fehér gólyát, a Pillangó csoport pedig az év madarát, a gyurgyalagot választotta e nap jelképének. Már az előző napokban elkészítették a fecske- és gólyafészket a méretazonos és élethű tojásokkal együtt, de néztek videofilmet, folyóiratokat, könyveket is böngésztek a kiválasztott madarakkal kapcsolatban.
Az udvari homokozóba egyébként elkészült a gyurgyalag lakhelye is, amelybe a Pillangó csoport által készített gyurgyalagok is odakerülnek majd. A gólyafészek a legmagasabb udvari játék tetejére, míg a fecskefészek a kisház eresze alatt lesz elhelyezve.
A Szentistváni úti óvodában is több program várta a gyerekeket. Az óvodába belépve, a faliújság is hirdette a jeles ünnepet. A csoportszobában először találós kérdésekre válaszolhattak a gyerekek, a helyes választ adók jutalmat is kaptak.
Majd a kicsik rajzolhattak, színezhettek illetve madárfészket készíthettek, amelybe gyurmából készültek a kismadarak. A nagyok közben az erdők madarainak "tollába bújhattak", hiszen a közös játék során a fiókák és anyjuk szerepét is az óvodások alakították.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com