Ekhós szekéren a csíksomlyói búcsúba
Írta: Eleven Televízió   
2013. május 06. hétfő, 08:03
Szombaton reggel indult el a 4 vándor Bükkzsércről egy lovas ekhós szekéren, hogy e hónap 19-ére megérkezzenek a csíksomlyói búcsúba.
Délben Mezőnyárádon látták el őket útravalóval többek között egy névre szóló fokossal, hogy támaszul szolgáljon az út során. Délután Szentistvántól is búcsút vettek. Első pihenőhelyük Poroszló lesz.
A lovas vándorok négy hucul lóval teszik meg a mintegy 700 kilométert, félnaponta páronként váltva. Ketten ülnek a két ló vontatta szekéren délig, addig a másik két lóval ketten a lószállító gépkocsival előremennek a következő pihenőhelyig, majd este váltanak. Fix pihenőhelyek nincsenek, de a csapatban lévő református lelkész igyekezett több, az útvonalba eső lelkésztársával telefonon egyeztetni, ha rászorulnának a segítségre.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A lovak öt évesek, kettőt Szlovákiából, kettőt Lengyelországból vásároltak korábban. Naponta Magyarországon 40-40 km után váltanak majd a lovak, míg a dombos vidékeken 20-20km-t tesz meg egy lópáros. A nagyon nehéz terepeken pedig mind a négy ló be lesz fogva a szekér elé.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com