A Víz Világnapja a bükkábrányi óvodában
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. március 26. kedd, 16:46
A Víz Világnapja alkalmából a bükkábrányi óvoda minden csoportjában érdekes programokat szerveztek a gyerekeknek az óvónők. A cél az volt, hogy a vízről, mint a földi élet egyik alapeleméről a gyerekek minél többet tudjanak meg játékos feladatok segítségével.
A legkisebbek halakat ragasztgattak egy kék kartonlapra, a középsősök pedig hajót hajtogattak a délelőtt folyamán, amelyek közül később vízre is bocsájtottak egy párat. Ezt követően pedig buborékfújás következett, ami szintén elnyerte a gyerekek tetszését.
Hirdetés_______________________________________________________________________


 

A nagycsoportosak limonádét készítettek, illetve rajzoltak is, utóbbiakat később a csoportszoba előtt a szülők is megcsodálhatták, azzal a nagy tavaszváró alkotással együtt, amelyet a nagycsoportosok együtt készítettek el.
A csoport egy része pedig a vízi élővilággal kapcsolatban beszélgetett az óvónénikkel, közben pedig egy képeskönyv segítségével a halakról, az édesvizi és tengeri élőlényekről is szót ejtettek.
Eközben az iskolások is ellátogattak az óvodába, így a gyerekek a kiszehajtás hagyományát is megismerhették. A napközisek népi rigmusokkal, körjátékokkal, gyermekdalokkal és versekkel színesítették a
télűző, tavaszváró népszokást.
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com