Közmeghallgatás Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2012. december 17. hétfő, 18:42
December 10-én Mezőkeresztes Önkormányzata közmeghallgatásra várta az érdeklődő lakosokat a Művelődési Házba.
A nyilvános testületi ülésen a Képviselő Testület mellett részt vett Fodor Tamás rendőr százados is, a helyi rendőrőrs parancsnoka. Miután a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, visszatekintett az elmúlt esztendőre, az éves beszámolóban több témát is érintett.
A városvezetés munkájáról elhangzott, hogy ebben az évben eddig 12 alkalommal ültek össze a képviselők, az üléseken pedig 52 határozat és 11 rendelet született. A város népességi mutatói kissé szomorú képet festenek. Összesen 88 haláleset történt, de csak 44 a születések száma. Házasságot 5 pár kötött helyben.
Szó esett továbbá a pénzügyekről is. Ebben az évben a város mintegy 900 millió forintból gazdálkodhatott, ebből 83 millió volt a szociális kiadások összege. Pályázati forrásokból összesen 43 millió forintot költhetett el a település különböző beruházásokra. Ez mellett vannak már benyújtott, de még el nem bírált pályázatok is. Ezek sikere esetén többek között megújulna az iskolai sportcsarnok, fejlődnének a zöldövezeti területek. A gazdálkodásról elmondható, hogy Mezőkeresztes azon kevés - országosan mindössze 24 - település közé tartozik, kiknek
nincs adósság állománya.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az elkövetkező év egyik fontos változása lesz a járási hivatalok felállítása, működésük megkezdése. A város lakosai számára viszonylag kevés változást hoz az említett hivatalok működése. Az új közigazgatási egységhez átkerülő ügyek intézésére többnyire helyben kerül majd sor a továbbiakban is. A jövő évet illetően azonban még mindig vannak bizonytalanságok, amelyeket a kormányzat későbbi tájékoztatása oldhat majd fel.
A beszámoló után a megjelent lakosoké volt a szó.
Első kérdésként elhangzott: mit lehet tudni a volt malom épületének területéről, az oda tervezett beruházásról? A polgármester válaszában elmondta, hogy a területet egy befektetői csoport vásárolta meg, aki a tervek szerint egy CBA üzletet tervez itt építeni. Arról azonban senkit nem tájékoztatnak, hogy a beruházás mikor valósul majd meg.
Felvetődött a József Attila úton lévő óvoda előtti járda szakasz rossz, balesetveszélyes állapota is. A kérdésre adott válasz szerint az Önkormányzat igyekszik javítani a mostani állapoton, de tudni kell, hogy a terület a Közútkezelő tulajdona. A nagy befektetést igénylő felújítási munkákhoz a társaság engedélye, beleegyezése is szükséges.
Ehhez a témához kapcsolódóan még egy lakossági felszólalás hangzott el más területeken lévő járdák rossz állapotát illetően. Ezek a szakaszok hamarosan megvizsgálásra kerülnek, amennyiben szükséges intézkedés történik állapotuk javítására is.
Mivel több felvetés, kérdés, javaslat nem hangzott el a megjelent lakosok részéről, Dr. Dózsa György a saját és a testület nevében ünnepi jókívánságait kifejezve zárta az ez évi közmeghallgatást.

Az eseményről készült vágatlan felvételt Mezőkeresztesi nézőink december 20-án csütörtökön 17 óra 30 perckor tekinthetik meg az Eleven Televízió műsorán.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!