Közmeghallgatás volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. december 11. kedd, 09:16
Mint minden évben idén is decemberben tartotta Bükkábrány község önkormányzata az éves közmeghallgatását. December 11-én a Polgármesteri Hivatalban megtartott ülésen, a polgármester és jegyző mellett a képviselő-testület tagjai várták a lakosság felvetéseit, kérdéseit.
Bevezetéskén Szalai Szabolcs, a község polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, majd kiértékelte az elmúlt évet.
Elsőként beszámolt a testület 2012-es évi munkájáról, amelyből kiderült, hogy eddig 26 ülésen van túl a testület, melyen több rendelet is született ami megtekinthető az önkormányzat honlapján.
A beszámoló szerint a beruházások a tervek szerint alakultak, 2 db nyertes pályázat majd csak a jövőévben fog megvalósulni, valamint 2 db pályázat elbírálás alatt van összesen 100 millió forint értékben. Ezenkívül 3 db pályázat az előkészítési fázisban van, melyek összköltsége 120 millió forint.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szó esett a közfoglalkoztatási programról is, ahol jelenleg 10 főt alkalmaznak. Ez a szám 2013-ra 20 főre fog emelkedni.
A szennyvízberuházással kapcsolatban jó hírrel nem tudott szolgálni a település első embere, hiszen ez a projekt jelenleg áll, mivel 2000 fős település alatt nem lehet pályázni. Több település közösen is próbált pályázni, de jelenleg 2015-ig nincs ilyenre lehetőség . A testület viszont igyekszik mindent megtenni, nem zárkózik el más alternatívák alkalmazásától sem.
A beszámolóban természetesen előkerült a közös önkormányzati hivatalok felállítása is, valamint az is, hogy az iskola fenntartása állami kézbe kerül. Itt került szóba, hogy az óvoda és bölcsőde iránt hatalmas az érdeklődés, ezért jövőre csoportbővítést tervez a testület.
A jövőévi tervben szerepel a sokakat érintő Béke út felújítása is. A polgármester kiemelte, hogy ezt a beruházást, függetlenül a pályázatok elbírálásától jövőre mindenképp elvégzik.
Ezt követően a lakosok kérdéseit várták a testület tagjai.
Kérdésként merült fel megbízhatóbb kommunikáció a testület és a lakosok között, ezzel összefüggésben a megalkotott rendeletek nyilvánossága. Szóba került az óvodánál egy gyalogos átkelőhely felfestése, a Jókai útra fekvőrendőr kihelyezése. Ezeken túlmenően felvetődött az a kérés is, ha valahol nincs közvilágítás azt a lehető legrövidebb úton jelezni kell a szolgáltató felé, illetve ha hosszabb időre elzárják a vízszolgáltatást azt előre jelezze a vízszolgáltató.
 
A későbbiekben természetesen megnézhetik a vágatlan felvételt az Eleven Televízióban vagy itt a honlapon!
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!