Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2012. november 28. szerda, 11:08
November 26-án tartotta havi rendes ülését Mezőnyárád képviselő testülete. Az ülés során összesen tíz napirendi pont került a községi vezetés elé.
Elsőként Szemán Imre őrsparancsnok tartott beszámolót a közbiztonság helyzetéről. Eszerint a község az ún. „nem fertőzött” települések közé tartozik. A bűnügyi statisztika az előző évihez képest számottevően nem változott. 2013-ban várhatóan bővül a bükkábrányi rendőrőrs létszáma, így nagy valószínűséggel Mezőnyárádon is külön körzeti megbízott fog szolgálatot teljesíteni. A parancsnok elmondta továbbá, hogy évek óta jó a kapcsolat a helyi polgárőrséggel és az önkormányzattal, akiknek köszönetét fejezte ki az együttműködésért.
Második napirendben az elmúlt háromnegyed év gazdálkodása volt a fő téma. Képviselői kérdésekre válaszolva Dr. Horváth László polgármester elmondta: az állam átvállalja az 5 000 fő alatti települések adósságainak jelentős részét. Ez Mezőnyárád esetében főleg a banki tartozások alól való mentesülést jelenti majd. Másik oldalról viszont, mint például a gépjárművek súlyadója, jelentős elvonások is várhatóak lesznek. A beszámolót egyhangú igen szavazattal fogadták el a jelenlévők.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik napirendben a 2013-as év költségvetési koncepcióját tárgyalta a testület. A koncepcióról szóló írásos anyagot a testületi tagok előzőleg már megkapták. Természetesen az abban foglaltak a későbbi kormányzati döntések függvényében még változhatnak, tekintettel az anyagi lehetőségekre. A tervezet egyhangúlag került elfogadásra.
Negyedik pontban a testület egy, már korábban elfogadott pályázati beadvány benyújtásához adta hozzájárulását. Erre azért volt szükség, mert a különböző összeghatárok miatt két pályázat kerül beadásra: egyiket a Faluszépítő Egyesület, másikat az Önkormányzat nyújtja be.
Ötödik fő téma az előzőhöz kapcsolódott. Itt a Faluszépítő Egyesület pályázati szándékához kellett hozzájárulnia a testületnek, ami egyhangúlag meg is történt.
Hatodikként az Önkormányzat 1996-ban született állattartási rendelete került visszavonásra. Ebben ugyanis még olyan pontok is szerepeltek, amelyek időközben külön kormányrendelet hatálya alá kerültek, így helyileg nem szabályozhatók.
Hetedik fő téma az Idősek Napjának megrendezése volt. Az eseményre december 3-án délután kerül sor, a szervezés folyamatban van.
Nyolcadik napirendben a gyermekek és idősek karácsonyi megajándékozásáról született döntés. Ebben az évben 196 gyermek és 201 hetven éven felüli lakos részesül ajándékban. Gyermekek estében 800 Ft/fő, idősek estében pedig 1 500 Ft/fő összegben határozta meg a testület az erre szánt összeget. Következőkben a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatra érkezett beadványokról esett szó. Idén összesen hat pályázó jelentkezett. A pályázatok elbírálása később történik meg.
Utolsóként az időszerű kérdések megvitatására került sor. Itt szó esett többek között arról, hogy hamarosan megkezdik működésüket a járási hivatalok, valamint egy helyben lakó súlyos beteg kislány és családja anyagi segítésének lehetőségéről is szót ejtett a testület.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!