Átadták az új labdarúgó utánpótlás centrumot Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 21. vasárnap, 01:00
Október 21-én, vasárnap került sor arra az avató ünnepségre és futball ünnepre, amely során hivatalosan is átadták a Mezőkövesd-Zsóry SE új utánpótlás bázisát az egykori tűzoltó pálya helyén.
A mezőkövesdi egyesület utánpótlás csapataiba a városi gyerekeken kívűl sok környékbeli településről jár gyerek sportolni, egészen az óvodás korosztálytól kezdve. Az ő fejlődésüket nagyban segíti, hogy mostantól egy-egy nagyméretű, villanyvilágítással ellátott műfüves és füves pálya áll az utánpótlás nevelés szolgálatába.
A Mezőkövesd Zsóry Sport Egyesület közel kétszázmillió forintot fordíthatott utánpótlás programjára, ebből 140 milliót költöttek a megfelelő infrastruktúra megteremtésére.
A két pályán kívűl parkoló épült a bázis mellé, továbbá a társasági adó kedvezmény pályázat segítségével eszközök, sportfelszerelések, játékszerek beszerzése valósult meg és természetesen a nevelés költségeit is fedezi a pályázati összeg.
Az ünnepség előtt az ovis focisták vették birtokukba elsőként a pályát, majd a mazsorettek és a mezőkövesdi fúvósok műsora következett.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 

A megjelenteket elsőként Dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte, aki kifejtette, hogy a pár éve még libalegelőként funkcionáló terület megvásárlását követően a látványsportokat segítő támogatási rendszer segítségével tudták megvalósítani a most átadott fejlesztést. A mezőkövesdi, valamint környékbeli fiataloknak így ideális környezetet biztosítanak sportolásra, ugyanakkor a sportegyesület 200 játékosán kívűl a közelben lévő két középiskola és a Szent Imre tagiskola diákjai is használják majd.
Dunai Antal az MLSZ tanácsadója, olimpiai bajnok labdarúgó már az ünnepség előtt örömmel nézte a legkisebbek játékát, akik mostantól még jobb körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek, ami azért is fontos, mivel a kiválasztást már óvodás korban el kell kezdeni. Beszédében utalt arra, hogy akár Puskás, Bene, Messi utódja a mezőkövesdi egyesületből is kikerülhet.
Puhl Sándor, aki kiváló játékvezetőként, sportemberként sokat tett a magyar futballért, szintén köszöntötte az ünneplőket. Elmondta, hogy a megye szülötteként közel áll hozzá az itteni futballélet. Ő maga Mezőkövesden tette le játékvezetői vizsgáját, majd élete első mérkőzését a közeli Ónodon, egy földes pályán vezette.
Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelő államtitkára, országgyűlési képviselő, egyben a Mezőkövesd-Zsóry SE társadalmi elnöke kiemelte, régi álom vált valóra az egész város számára. Beszédében megköszönte a társadalmi adó kedvezmény programon keresztül a beruházás megvalósítását támogató 31 vállalkozásnak, a kivitelezőknek, az önkormányzatnak és az egyesület vezetőinek, hogy létrejött ez a kitűnő utánpótlás bázis.
Végezetül Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. ügyvezetője, a beruházás kivitelezője is köszöntötte a jelenlévőket, ezt követően dr. Medvegy János apát-plébános áldotta meg a létesítményt.
A létesítmény ünnepélyes átadását a nemzeti színű szalag átvágása jelképezte, amelyet Tállai András, Dr.Fekete Zoltán, Dunai Antal és Végh Gábor közösen vágtak át.
Szász Kitti, a freestyle labdarúgás kétszeres világbajnoka lépett színpadra ezek után, és tartott egy káprázatos bemutatót a jelenlévőknek.
A nap további részében az utánpótlás csapatok, a női labdarúgók és férjeik léptek pályára, majd a Mezőkövesd-Vidék összecsapás zárt
a a nap programját.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!