Testületi ülés Bükkábrányban
Helyi Hírek (2012.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 11. kedd, 12:54
Bükkábrány község képviselő – testülete 2012. szeptember 4-én tartotta a nyári szünet utáni első nyilvános ülését, a polgármesteri hivatal dísztermében. A tanácskozáson összesen 3 napirendi pont került megvitatásra.
Az első napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2012. évi költségvetésének első félévi végrehajtásáról szóló beszámoló került megtárgyalásra. A bevételi előirányzat az első félévben 53,4%-ban teljesült. Iparűzési adó bevételek 59,7%-ban, gépjárműadó 55,2%-ban teljesült. A kiadásoknál az előirányzatból 39,6%-a realizálódott, a működési kiadások 45%-ban teljesültek. A költségvetés a terveknek megfelelően halad. A testület tagjai egyhangúlag támogatták a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben a közterület használatáról, valamint az utcai ideiglenes zöldség - gyümölcs árusítás szabályairól szóló rendeletet fogadták el. „A helyi vállalkozók és az önkormányzat védelmében volt szükség a rendelet megalkotására” - mondta el Szalai Szabolcs polgármester. Ezentúl szabályozva és ellenőrizve lesznek a mozgóárusok, illetve természetesen díjfizetésre is kötelezve lesznek. A rendeletben szabályozásra kerül a közterületen történő tárolások rendje is. Ezentúl gépjárművet, építési törmeléket és egyéb eszközöket kizárólag a szabályozás alapján tárolhatnak a lakosok közterületeken. A helyi ideiglenes zöldség és gyümölcs piacon, őstermelői igazolvánnyal rendelkező személyek árusíthatnak majd, a hivatalban történő előzetes bejelentkezés után. A képviselők egyhangúlag támogatták az előterjesztést és elfogadták a rendeletet.
A harmadik napirendben indítványok, javaslatok hangoztak el. Szalai Szabolcs polgármester beszámolót tartott az előző hónap történéseiről. Szó esett a Máté – napi vásárról és az új tér, szobor és napkövetős napelemrendszer hivatalos átadójáról is. Kérdésként hangzott el a szennyvízberuházás kérdése, valamint a Béke, Akácfa útra beadott pályázat jelenlegi állása is.
A nyílt ülés után zárt ülésen folytatták a tanácskozást a jelenlévők.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!