Augusztusi Vígasságok Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2012.) - Mezőkeresztes
A mezőkeresztesi Augusztusi Vígasságok három napon át kínált változatos programokat a helyieknek és az ide látogatóknak.
Augusztus 18-án több mint 20 főzőcsapat szorgoskodott a Népkertben, ők a Dávid János főzőversenyen vettek részt. Ezzel párhuzamosan zajlott a Bartók Pálról és Turóczki Károlyról elnevezett labdarúgó emléktorna is, amelyre öt csapat nevezett.
A Népkertben középkori haditechnikai eszközöket, népi játékokat próbálhattak ki az érdeklődők, de volt lehetőség íjászkodni, és kipróbálni a kardvívást.
A mesterségbemutatók között találkozhattunk a kosár- és gyékényfonókkal, és a fafaragókkal, míg az egészségsátorban ingyenes vércukor, vérnyomás, és testzsír mérés, illetve véradási lehetőség várta a látogatókat a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. Közben a gyerekek szórakoztatásáról a bábszínház, az ebédhez illő dallamokról pedig Vitéz Bacsi József gondoskodott.
Természetesen már szombaton is itt voltak a haditorna szereplői, akik a középkori életbe is bepillantást adtak, hiszen táborukban a korabeli életmódot, ruházkodást is meg lehetetett tekinteni. Már szombat este ízelítőt adtak harciasságukból is, hiszen török harcosoknak és magyar vitézeknek öltözve, egy harctéri ütközet bemutatásával repítettek vissza minden érdeklődőt az 1596-os események idejére. A szombat estét az István a király című film szabadtéri vetítése zárta.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

Augusztus 19-én reggel tovább folytatódtak a programok, a focipálya mellett kezdetét vette a fogathajtó verseny, amelynek keretében négyes fogat bemutatót, illetve vadászhajtást is láthattak az ide látogatók. A látványos és izgalmas küzdelem sok nézőt vonzott egész nap.
Közben a Népkertben továbbra is működött a népi játszótér, ki lehetett próbálni a középkori haditechnikai eszközöket. Délben az 1596-os mezőkeresztesi csata eseményeit elevenítették fel a haditorna résztvevői, amit megelőzött a fegyverek és a korabeli viseletek bemutatója.
Délután karate és hastánc bemutató is volt, majd fél 5 körül egy humoros jelenetet adtak elő török harcosok és magyar vitézek.
Este az Illés emlékzenekar és nosztalgia party várta a táncolni, mulatni vágyókat.

Augusztus 20-án reggel fél 9-kor motoros felvonulás ébresztette a mezőkereszesieket. A program délután 13 órakor folytatódott, fúvósok és mazsorettek felvonulása invitálta az államalapítás ünnepére az embereket. Az ünnepi műsor keretében Tállai András államtitkár mondott beszédet, ezt követően a fúvós zenekar kísérete mellett a mazsorettek felvezetésével a Népkertig tartott a felvonulás.
Délután ismét szórakoztató programok várták az érdeklődőket: Bunyós Pityu mulatós egyvelege, a Réparetekmogyoró társulat gyermekműsora, valamint operettslágerek csendültek fel, majd este a Frogshow zenekar és a Hooligans lépett színpadra. Az estét és a 3 napos rendezvénysorozatot a tűzijáték zárta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!