DÖK tábor Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2012. június 26. kedd, 11:33
A 2011/2012-es tanév végén a nyárádi diákönkormányzat még el sem ballagott már munkához is fogott.
Az új tanévre választott képviselők diák önkormányzati képzése június 19-én hétfőn kezdődött.
Míg a tanulók többsége a nyári szünetet kóstolgatta, 12 diák képviselő a délelőtt folyamán megismerkedett a demokratikus kormányzás alapvető szabályaival. A hatékony működés érdekében a feladatvállalásról és a szervezésről is hallhattak előadást Tóth Sándor tagintézmény-vezetőtől. A délután során a rendezvényszervezés rejtelmeibe nyerhettek bepillantást, hiszen szeptembertől az ő irányításuk alatt jönnek majd létre a programok. A gyakorlati tapasztalatok alapjait építgették a számítástechnika segítségével, a téma pedig a plakáttervezés volt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második nap reggelén egy kerékpáros közlekedési szabályismeretre került sor. Az elméletet a gyakorlati alkalmazás követte. A faluban tapasztalhatták meg az átismételt és az új ismereteket. Kipróbálhatták a túravezetés nehézségeit is.
A koraesti órákban pedig a falu határait elhagyva Szentistvánra indult egy kirándulás két keréken, amely jutalmaként fagylalttal hűsíthették magukat a tikkasztó melegben.
A képzés utolsó napján megtartották a diákönkormányzat vezetőjének és a bizottságok tagságának választását. Az így szerveződött csoportok már a következő év programját is megalkották Tóth Sándorné segítségével.
A fáradságos képzés levezetéseként egy esti nyársalásra és activity partira került sor a nyárádi lovas tanyán. Mindezt megelőzően tábort ütöttek és az éjszaka már a szabad ég alatt telt.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!