Szentivánéji vigasságok és lovasnapok Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2012. június 25. hétfő, 14:10

Ismét megrendezésre került a Szentiván éji vigasságok és díjugrató verseny Mezőkeresztesen, ami most a térségben egyedi versenytípust is megmutatott, a derbyt.
A kétnapos rendezvényen a lovasbemutatókat délelőtt láthatták az érdeklődők, kora délután pedig interaktív gyermekműsorok és táncbemutatók voltak műsorra tűzve.
Szombaton dr.Dózsa György, Mezőkeresztes város polgármestere nyitotta meg beszédével a kétnapos eseményt.
Ezt követően a különböző lovasegyesületek és egyéni indulók méretteték meg tudásukat a versenypályán a felnőtt díjugrató versenyen. Ezzel párhuzamosan a Népkertben főzőverseny zajlott 5 csapat részvételével.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Délután a gyerekeknek kedveztek a különböző műsorszámokkal, a Palinta interaktív gyerekműsora és a 4 Dance Klub retro műsora megmozgatta a gyerekeket.
Ezt követően a mezőkeresztesi kórusok és a citerazenekar szórakoztatta a közönséget, majd az óvodások zenés műsora egy hagyományos, lakodalmas játékot idézett.
A Dalok szárnyán című műsorban Franczucz Erika és táncos csapata lépett fel.
Az este két rock koncert színesítette a programot: az Időgép zenekar látogatott ismételten a városba, mintegy másfélórás koncerttel kedvezve a rajongóknak. Előzenekaruk a mezőnyárádi és mezőkeresztesi tagokból verbulválódott Spirit zenekar volt. A koncertek után sor került az ilyenkor hagyományos tűzgyújtásra, amelynek átugrásával főleg az ifjabb korosztály próbálkozott, majd pedig tüzijáték zárta a szombati napot.

Vasárnap délelőtt ismételten a lovas programoké volt a főszerep. Ezúttal a gyermek versenyzők mérték össze tudásukat díjlovaglásban és díjugratásban.
Miután a pálya melletti emelvény kiürült, a versenybírók helyét a népdalkörök illetve a közönséget tánccal és interaktív gyermekműsorral szórakoztató előadók vették át.
A népkerti színpadon este öt órakkor a Sajószögedi Big Band zenekar nyitotta a programot, majd operett előadás és Koós János szórakoztató műsora várta az érdeklődőket. Az este fő szenzációja a ExperiDance táncos produkciója volt "Ezeregyév" címmel, amely a magyar történelem eseményeit dolgozta fel.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!