Mezőkövesdi hírek - 2012. június 21.
Írta: Eleven Televízió   
2012. június 21. csütörtök, 13:35
Mágnesesség a gyógyításban

Regionális klubnapot szervezett a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének SM klubja Mezőkövesden. Az összejövetel keretében a mágnesesség gyógyhatásait ismerhették meg az érdeklődök június 16-án.
A Rózsa Panzióban megrendezett eseményen Gáspár László, az SM klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Guseo András ideggyógyász és pszichiáter előadását hallgathatták meg a résztvevők, aki az elektromágnesesség gyógyászatban betöltött szerepéről osztotta meg gondolatait. A szakorvos a mágnesesség története mellett többek között beszámolt azokról a kutatási tapasztalatokról és eredményekről, melyeket az elektromágneses gyógyítás területén végzett. Az előadásból kiderült, hogy az elektromágneses energia számos betegségnél hatékonyan segíti a gyógyulást és miután a kezeléseknek nincsenek mellékhatásai egyre szélesebb körben alkalmazzák.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Dr. Guseo András után Dr. Kiss Katalin, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos számolt be a Magneteres készülékekkel végzett terápiás kezelések eredményeiről. A Mezőkövesden kifejlesztett eszközt a Rehabilitációs Központban használják és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a cukorbetegség mellett, a magas vérnyomásban, a depresszióban és a Sclerosis Multiplex-ben szenvedő betegek állapota döntőrészben javult az a kezelések után. A mágneses készülék a kemo- és a sugárkezelések mellékhatásait is jelentősen csökkenti, ellenben daganatos, epilipsziás betegek mellett a frissen műtött betegeknél és a gyermekeknél sem javasolják a mágneses terápiák alkalmazását.
A regionális klubnapot Jambrovics László előadása zárta, aki a Magneter készüléket mutatta be a jelenlévőknek.
B. K.



Jézus Szíve Búcsú és Körmenet

Mezőkövesd legnagyobb egyházi ünnepét, a Jézus Szíve Búcsút és Körmenetet idén június 15-17. rendezték meg.
A programsorozat egy rendhagyó eseménnyel kezdődött, mert péntek este a szentmise után gyertyás körmenetet tartottak a Kavicsos-tóhoz, ahol a mintegy 900 gyertyával feldíszített 28x14 méteres kereszt mellett tartottak csendes imát a város családjaiért.
Az ünnep szombat délután az Egyházmegyei Családtalálkozóval folytatódott, ahol a központi téma a megbocsájtás volt. Az egri vendégkórus szereplése után dr. Berkes László plébános tartott előadást a Megbocsájtás fontosságáról. A családtalálkozót záró, búcsúi előesti szentmiséjét dr. Ternyák Csaba, egri érsek celebrálta, aki szentbeszédében a családok fontosságáról, Jézus Szentséges Szívéről prédikált.
Vasárnap reggel pedig újra a Búcsúi nagy kereszté lett a főszerep, amelyet ez alkalommal 400 láda virággal díszítettek fel úgy, hogy a kereszt közepén Jézus Szívét formálták meg a virágokból. A feldíszített keresztet ezt követően dr. Berkes László megáldotta és visszahúzták a tó közepére.
A délelőtt során folyamatosan kezdett megtelni a Jézus Szíve templom előtti terület, s mikorra elérkezett a Szív-Búcsú ünnepi szentmise ideje, már sok, több száz hívő gyűlt össze. Az szentmise főcelebránsa dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök volt. Dr. Pápai Lajos beszédének központi témája a Hit éve volt, hogy a hit, a vallás ne csak szokás, hanem valódi, igazságon alapuló meggyőződés legyen. A megyéspüspök kiemelte, hogy nem elég hinni Istenben, hanem az ő tanításainak megfelelően kell leélni életünket.
A szentmise után az Oltáriszentséggel nagy körmenetet tettek a Kavicsos-tó körül. Olyan sokan eljöttek a Szívbúcsú ünnepére, hogy a menet szinte körbeérte az egész tavat.
M. Zs.



Rock Napja

Június 16-a a Rock Napja hazánkban, amely keretében az országban több helyszínen szerveznek zenei rendezvényeket, programokat. A programhoz idén Mezőkövesd is csatlakozott.
A Rock Napja lényege, célja, hogy felhívják a figyelmet a rockzenére, népszerűsítsék ezt a zenei stílust. Mezőkövesden ez alkalommal amatőr rockzenekarok mutatkozhattak be 16 és 23 óra között a Közösségi Ház előtti téren.
A népes közönség előtt fellépett a Konnektor zenekar, a Living Steel zenekar, a Pelargon zenekar, a Dissonance és a Taxi 3 együttes. Az estét a Deja vivo zenekar zárta.
M. Zs.



1,6 milliárdos turisztikai beruházás

Kalandpark, hangversenyterem, sóbarlang kialakítását tervezik Mezőkövesden. A komplex 1,6 milliárd forintos beruházást pályázati forrásból szeretné megvalósítani a városvezetés.
Az elmúlt esztendőkben az előző városvezetés munkájának köszönhetően számos infrastrukturális beruházás valósult meg a dél-borsodi település. A fejlesztő munkát a mostani képviselő-testület is szívén viseli, ezért is döntöttek úgy a várostyák, hogy egy újabb 1,6 milliárd forint összértékű, a főbb elemeit tekintve 100%-os támogatottságú turisztikai pályázatot nyújtanak be, amelynek a lényege, hogy Mezőkövesd kulturális és egészségturisztikáját összekapcsolják. A projekt révén elsőként teljesen megújulhat a Hadas.
A történelmi városrész felújítása mellett a projekt második eleme a Mezőgazdasági Gépmúzeumot érinti, amely területét és szolgáltatásait tekintve is bővülni fog. A pályázat harmadik fontos területe a régi kistemplom épületének hasznosítása lenne, ahol egy hangversenytermet, a pincében pedig sóbarlangot alakítanának ki.
Az elkészített projekttervekben szerepel egy kalandpark kialakítása is, amely a Zsóry Camping melletti zöld területen kapna helyet. Így a fürdő és a park komplex szórakozási lehetőséget tudna kínálni az ide látogatók számára.
Mindemellett a pályázatban szerepelnek olyan elképzelések, amely révén a Matyó Múzeum szolgáltatásait tennék látogató-barátabbá, még inkább 21. századivá, például interaktív eszközök használatával.
Ezen turisztikai attrakciófejlesztés mellett a projekt keretében eszközbeszerzésre is lehetőség van, amely főként a rendezvények szervezésében, lebonyolításában kapna kiemelkedő szerepet. Így az Önkormányzat beszerezhet egy nagy sátort, fény-, hang-, valamint színpadtechnikát, amely hosszú távon megtakarítást jelentene a városnak.
Előreláthatólag a Kormány június végén hoz majd döntést a pályázat sorsáról, de a képviselő-testület már most elkezdte a tervező, előkészítő munkát, hogy kedvező elbírálás esetében minél hamarabb hozzá tudjanak fogni a turisztikai beruházás kivitelezéséhez.
M. Zs.



Tovább épül a díszburkolat

Folytatódik a díszburkolat kiépítése Mezőkövesd főutcáján. Ezekben a hetek során a Marx Károly út és a Rákóczi út, valamint a Zeneiskola és a Damjanich utca közötti szakaszon újul meg az a járdaburkolat.
Ebben az évben is betervezte az Önkormányzat költségvetésébe a Mátyás király utca járdafelületének felújítását, térkövezését. Ennek értelmében nyugati és keleti irányban is folytatják a díszburkolat kiépítését.
A Marx Károly út és a Rákóczi út között, illetve a Zeneiskola és a Damjanich út közötti szakaszon közel 400 méteren, mintegy 1300 m2-es felületen végzik el a díszburkolást.
Ez a 11,5 millió forint összértékű munkát a Marx Károly út és a Rákóczi út közötti szakaszon már elkezdték és június végéig befejezik. A Zeneiskola és a Damjanich út közötti részen a járda díszburkolását várhatóan jövő héten tudják elkezdeni, ha az ÉMÁSZ befejezi a kábeleinek cseréjét, karbantartását. A munkát előreláthatólag itt is befejezik a hónap végére.
M. Zs.

(forrás: Mezőkövesdi Média KHT.)
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!