Tesületi ülés Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2012.) - Mezőkeresztes
Mezőkeresztes Város Önkormányzatának képviselő – testülete 2012 április 26-án tartotta soron következő ülését. A nyílt ülésen összesen négy napirendi pont került megtárgyalásra.
Az első napirendben Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet végrehajtását tárgyalták. Az illetékes szakbizottságok előzetesen megtárgyalták. Az iparűzési adó várakozáson felül folyt be az elmúlt évben. Fordulópont volt a tavalyi költségvetésben hogy átlépte a gazdálkodás az egy milliárdos határt. A napirendet egyhangúan támogatták a tagok.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben a Non-profit szervezetek támogatásának mértékéről döntött a testület. A beadott pályázatokkal voltak problémák. Némelyiket nem nyújtották be időben vagy formai aggályok merültek föl. A testület szigorúbb szabályozást kíván követni az elkövetkező időszakban. Az idei évre öt millió forint állt rendelkezésre, amit a beadott kérelmek alapján elbírálhattak a képviselők. Ezt a keretet a megbeszélés során 6 millióra emelték fel. Ebből három társulási támogatás összege kivonódott, így végül 4.199.000 Ft szabad pénzösszeg maradt. Ezt próbálták a helyi szervezetek között szétosztani a jelenlévők. Végül a kórus egyesület 850.000 Ft-ot, a sportkör 1.770.000 Ft-ot, a Jóbarátság Nyugdíjas Klub 150.000 Ft-ot, a Szent Erzsébet Klub 70.000 Ft-ot, Bükkaljai Sportkör 150.000 Ft-ot, a református egyház 200.000 Ft-ot, a római katolikus egyház egyik kerülete 500.000 Ft-ot a kereszt helyreállítási munkái miatt, a másik kerület pedig 100.000 Ft-ot, a polgárőrség 400.000 Ft-ot kap támogatásként, de ezt csak az újjáalakulásuk után használhatják föl. A képviselők egyhangúlag támogatták a napirendet.
 
A harmadik napirendben a hulladékkezelési közszolgáltatási díj változásáról beszéltek a tagok. Dr. Dózsa György polgármester beszámolója alapján. Az általa lefolytatott tárgyalások eredményesek voltak a kérdésben, így nem kell módosítani a díjat, ezért a napirend is értelmét vesztette.
 
A negyedik, utolsó napirendben az egyebek szerepeltek. Szó esett arról, hogy a törvényi változások miatt üzemeltetőt kell megbízni a Vízügyi társulás működtetésére, A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete, saját költségen gránit emlékművet kíván elhelyezni a Hősök – terén, amelyre a képviselők megadták az engedélyt. Szó esett a játszóterek környékén kialakult állapotokról és a majálisról is.
 
A napirendek után zárt ülésen folytatódott a tanácskozás, ahol segélyeket, kérelmeket tárgyaltak a képviselők.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!