"Ne merj szólni a rendőröknek"
Írta: Eleven Televízió   
2012. április 16. hétfő, 18:12
Csak egy hét után tett feljelentést az a férfi, akit Mezőkeresztesentöbben kiraboltak. A támadók egy csomag cigarettáért törték csontját a sértettnek.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárást négy mezőkeresztesi elkövetővel szemben. A nyomozás adatai szerint a napokban egy 45 éves helyi férfi az esti órákban hazafelé tartott, amikor négyen körbe állták, és pénzt követeltek tőle. A három férfi és egy nő voltaképpen a választ meg sem várta, mivel azonnal bántalmazni kezdték a férfit. Mindössze egy csomag dohányárut vettek el az áldozattól, aki nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérüléseket szenvedett.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ügyben a sértett a támadás során őt ért fenyegetések miatt egy hét múlva tette meg feljelentését a Mezőkeresztesi Rendőrőrsön. A nyomozók még aznap este beazonosították és elfogták a gyanúsítottakat. A támadók közül egy 35 éves helyi férfit a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, míg társai szabadlábon védekezhetnek.
 
Információs háttér:
Büntető törvénykönyv - Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Amennyiben a rablást csoportosan követik el a büntetőtörvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye. A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez. A társaival szemlátomást egyetértő pszichikai bűnsegéd jelenlétével a sértettre bénító, a tettesre bátorító hatást gyakorol.
 
Forrás: A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!