Vivicittá - a mezőnyárádi gyerekek is versenyeztek
Helyi Hírek (2012.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2012. április 10. kedd, 15:02
Április első napján Budapestre indultak a mezőnyárádi iskola sportkedvelő tanulói, hogy részt vegyenek az idei Vivicittán. Az Olaszországban 1984-ben életre hívott futó-városvédő mozgalom lassan három évtizede minden tavasszal a világ több nagyvárosában előcsalogatja a sportolni vágyókat.
Budapesten idén 27. alkalommal került megrendezésre a városvédő futás, ahol futni és gyalogolni is lehetett, így mindenki megtalálhatta a testhez álló távot magának a Margitszigeten és környékén.
A mezőnyárádi csapat a 3,2 km-es távot, a Minicitta teljesítését tűzte ki célul.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 
A gyerekek lelkesen melegítettek be a versenyre, amelynek startjánál Béres Alexandra kezében dördült el a rajtpisztoly. A verseny óriási élmény volt minden mezőnyárádi tanulónak, hiszen több ezer emberrel együtt sportolhattak. Dacolva a hűvös tavaszi időjárással, a csapat legkisebb tagja - Orosz Róbert 3. osztályos tanuló - a 46. befutója volt a távnak.
A célnál több ezer ember között kellett megtalálnia egymást a sárga mezben rajtolt diákoknak, de egy-két perc eltéréssel mindenki szerencsésen megérkezett.
A versenyt követően hamar eljött a hazautazás ideje is, így egy gyors létszámellenőrzés után buszra szállt a csapat. Este érkeztek haza, fáradtan, de élményekkel gazdagodva. Ezen a tavaszi vasárnap délutánon több ország nagyvárosainak lakóival egy időben
ők is ugyanazért a célért futottak.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!