Ha egy lakóközösség összefog
Írta: Eleven Televízió   
2012. március 29. csütörtök, 12:08
Borsodgeszti lakosok és polgármesterük segítségével négy betörőt fogtak el a mezőkövesdi rendőrök. A tolvajok számlájára több eset is írható.
Egy borsodgeszti férfi lemezcsörgés zajára figyelt fel. Majd azt látta, hogy idegenek tartózkodnak egyik ismerőse családi házának udvarán, majd sietősen távoznak onnan. Az éber szomszéd nem késlekedett, azonnal értesítette a rendőrséget és a helyi polgármestert. A település vezetője és helyettese autójukkal jó helyismeretüknek köszönhetően olyan helyre mentek, ahonnan pontosan megfigyelhették, ahogy az elkövetők épp Wolksvagen típusú autójukba pakolják az eltulajdonított tárgyakat. A tolvajok azonban észrevették, hogy figyelik őket, így menekülni kezdtek. A polgármester a falugondnok segítségével három elkövetőt fel tudott tartóztatni a rendőrök kiérkezéséig, az egyik tolvaj azonban egérutat nyert.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A bűncselekmény helyszínén a rendőrök átvizsgálták a hátrahagyott járművet, melynek során találtak és lefoglaltak több kiló réz leadásáról tanúskodó vételi jegyet néhány nappal korábbi dátummal. A nyomozók arra következtettek ennek alapján, hogy ugyanazon személyek gyanúsíthatóak egy korábban elkövetett bűncselekménnyel is.
A helyszíni szemle, illetve az adatgyűjtések során bebizonyosodott, hogy a bűncselekményt L.T. 52 éves, L.I.G. 42 éves, Sz.A. 22 éves sályi férfiak és az akkor még egy ismeretlen társuk követték el. A módszerük az volt, hogy a telek jobb oldalán a fonott drótkerítést megbontották, illetve a telken lévő melléképület ajtóit befeszítették, vagy leemelték a zsanérról. A gépjárműben feltalálásra került továbbá a jelen bűncselekményből származó fatüzelésű kályha és hat biciklikerék is. Ennek alapján a lopással okozott kár a helyszínen megtérült.
A későbbi nyomozati munka eredményeként fény derült az ismeretlen bűntárs kilétére is, L.A. 24 éves sályi lakosú férfi személyében, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság előterjesztéssel élt L.I.G. és L.T. gyanúsítottak előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére. A megtartott előzetes tárgyalás során L.I.G. esetében szabadlábra helyezésről határoztak, míg L.T. előzetes letartóztatásának határidejét meghosszabbították, mivel az eljárás során ellene újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt is eljárás indult. Amennyiben a Bíróság előtt bizonyítást nyer a gyanúsítottak bűnössége, úgy borsodgeszti tettükért akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.
 
Forrás: MRFK Kommunikációs Iroda
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!