Ünnepi megemlékezés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2012. március 20. kedd, 11:58
A 164 évvel ezelőtt Pesten kitört forradalom, majd az azt követő szabadságharc eseményeire emlékeztek Mezőkeresztesen is március 14-én este a Polgármesteri Hivatal előtti téren, illetve a Művelődési Házban a város lakosai.
A megemlékezés azzal a fáklyás felvonulással vette kezdetét, amelynek résztvevői egyrészt a római katolikus templom, másrészt pedig az általános iskola elől vonultak a település központjába. Itt rövid filmvetítés után Kirnyák András iskolaigazgató mondott ünnepi beszédet, amelyben felelevenítette a forradalmi eseményeket és hangsúlyozta:
az akkori összefogása a ma embere számára is példaértékű lehet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A visszaemlékezés után többek között a város különböző intézményei, a politikai pártok képviselői és a civil szervezetek helyezték el a kegyelet koszorúit Petőfi Sándor és Kossuth Lajos szobránál
.Az ünnepi események ezek után a Művelődési Házban folytatódtak.
Az általános iskola tanulói zenés irodalmi műsor keretében emlékeztek 1848. március 15-e eseményeire, azok előzményeire. Az óvodások korhű jelmezbe öltözve arattak nagy sikert versekkel és dalokkal színesített műsoruk előadásával.
A színpadra utolsóként a Mezőcsáti Népi Együttes táncosai léptek és szórakoztatták a közönséget több néptáncból összeállított bemutatójukkal. Ha pedig valakinek kedve támadt ezeknek a lépéseit is megtanulni, az részt vehetett az ünneplést követő táncház programján is.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!