Közmeghallgatás Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2012. március 20. kedd, 11:50
Mezőnyárád önkormányzata március 13-án közmeghallgatásra várta a község lakosságát a helyi házasságkötő terembe.
Elsőként Dr. Horváth László polgármester számolt be a megjelenteknek a 2011-es év gazdálkodásáról. Az elmúlt esztendő legfőbb feladataként említette a település eladósodásának megállítását. A különböző bevételi forrásokból befolyt összegekből elsődleges cél volt az intézmények fenntartása, ami egyben a legnagyobb kiadást is jelentette. Komoly kihívás volt ezen kívül a Szent István király út felújítási munkálataiból visszamaradt költségek kifizetése. Az ehhez szükséges 46 millió Ft-os összeget sikerült megszereznie az önkormányzatnak és így kifizetésre került a kivitelező is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szó volt továbbá a különböző rendezvények sikeres lebonyolításáról, valamint egy, az iskola és óvoda épületének energetikai korszerűsítésére beadandó pályázat elkészítéséről, amely várhatóan ebben az évben kerül benyújtásra.
Az idei rendezvények finanszírozására és az iskola mögötti területen kialakítandó közösségi tér létrehozására 2011. novemberében beadott pályázatok várhatóan áprilisban kerülnek elbírálásra.
A 2012. év gazdálkodása még nagyban függ azoktól a közigazgatási változásokról, amelyek jelenleg állami szinten folynak. Egyik ilyen lényeges változás az oktatási intézmények állami kézbe kerülése lesz, másik pedig a közös önkormányzati hivatalok létrehozása. Egyenlőre mindkét témában vannak homályos pontok, amelyekről szintén részletes tájékoztatást kaphattak a jelenlévők. Utóbbi vonatkozásában várhatóan Mezőkereszteshez fog csatlakozni a község.
Beadásra kerül továbbá ebben az évben egy új pályázat is, amelynek segítségével a település központja kerülhet majd felújításra.
A beszámoló után a lakossági kérdéseken, javaslatokon volt a sor.
Itt elsőként felvetődött a polgárőrség létszámának kérdése. A polgármester válaszában külön felhívta a figyelmet a szolgálat vállalásának és az Egyesület támogatásának fontosságára. Szajlai Gábor az egyesület elnöke elmondta: jelenleg 13 fő teljesít szolgálatot, a bűnelkövetési statisztikák pedig a rendőrség tájékoztatása szerint javuló tendenciát mutatnak a községben.
Felvetődött továbbá az utak állapotának, illetve javításuk lehetőségének kérdése is. Egyelőre a legszükségesebb munkálatok elvégzésére lesz anyagi lehetősége a községnek.
Utolsóként képviselői kérdés hangzott el a magánkézbe került volt plébánia épület leromlott állapotáról, a szükséges teendőkről. Mivel az épület magántulajdonban van, az önkormányzat igyekszik megtenni
a szükséges lépéseket a tulajdonos felé a terület rendezésének érdekében.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!