Bükkzsércre kirándultak a mezőnyárádi gyerekek
Írta: Eleven Televízió   
2012. március 05. hétfő, 01:00

Február 25-én, a leghidegebb évszakunk utolsó hétvégéjén Bükkzsércre indult egy kis csapat Mezőnyárádról.
A diákönkormányzat turisztikai bizottsága szervezett egy télinek hirdetett túrát, az időjárás azonban olyan kegyes volt hozzájuk, hogy az erdőben található hófoltokon kívül semmi sem emlékeztetett a télre, és tavaszi napsütés kísérte végig a túrázók útját.
A Fekete Kos fogadó volt az első állomás, itt bemutatkozott a túravezető, aki a helyi református lelkész, Józsi bácsi volt.
Először a vadaskertnél álltak meg, ahol láthattak dámszarvasokat, szürke marhákat és kisbirkát is.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 
Ezután a Patkó-hegy megmászása következett. A hegytetőn Józsi bácsi elmondta a hegy nevéhez fűződő legendákat, a falu történelméről is mondott pár szót, és megtudták, hogy mely falvakat, tavakat, hegyeket láthatják innen. A gyerekek szemügyre vehették a Várhegyet, az Eged-hegyet, Bükkzsércet, Cserépfalut, Cserépváralját, Bogácsot illetve Mezőkövesdet, de még a Tisza vonalát is.
A zsérci református templomban a lelkész bácsi bemutatta a  templomot, majd a látogatás végén a toronyba megkongathatták a harangot. 
A kirándulás utolsó állomása a tájház volt, ahol megnézhették a meszeskocsit, a kemencésházat, és a régi bükkzsérci lakóházat.
  
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!