Testületi ülés Bükkábrányban
Helyi Hírek (2012.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2012. február 29. szerda, 10:23
2012. február 21-én tartotta a házasságkötő termben, Bükkábrány község képviselő– testülete, soron következő februári testületi ülését. Az ülésen összesen  nyolc napirendi pont került megtárgyalásra.
Az első napirendben a települési képviselők tiszteletdíjának megállapítására került sor. Az előző év testületi üléseinek sokasága, valamint a testület munkája alapján a tiszteletdíj, a mindenkori illetményalapra 38650 Ft -ra számolt 1.3 –as szorzó. Így, bruttó 50.245 Ft tiszteletdíj illeti meg a képviselőket az idei évben. A képviselők egyhangúan támogatták a javaslatot.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben a szociális étkezés, gyermekétkezés, munkahelyi étkezés térítési díjainak megállapítására került sor. A térítési díjak átlagosan 5-7% - kal emelkedtek az előző évhez képest. A környező településeken alkalmazott térítési díjakhoz képest Bükkábrány a középmezőnyben helyezkedik el. A tényhez hozzátartozik azonban az is, hogy például a gyermekek 70% - a szociális alapon étkezik, tehát jelentős kedvezményekkel. A szociális kiadásokhoz az önkormányzat jelentősen hozzájárul. A képviselők egyhangúan támogatták az előterjesztést.
 
A harmadik napirendben törvényi kötelezettségnek tett eleget a testület. 2015-ig saját bevételekről és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségeiről kellet beszámolni. A második rész nem lett kitöltve, mert hitelt nem kíván a testület felvenni. A bevételi oldalon mint a három évben 130.000.000 Ft saját helyi adóbevétellel számol a tervezet. Ezek tervezését az államháztartásról szóló új törvény teszi szükségessé.
 
A negyedik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének megtárgyalása, elfogadása került a képviselők elé. A költségvetést előzetesen munkaértekezleten megvitatták, első körben átbeszélték az érintettek. Az intézményeknél alacsony szinten próbálják tartani a kiadásokat. A körjegyzőség megalakítása miatt megtakarításként jelentkezik, hogy a jegyzői fizetést az új szervezet fizeti. A BÁMK éves fenntartása 113.551.000 Ft. Egyenlőre még nem tudni, hogyan változik a finanszírozás, illetve az iskolák teljesen állami kézbe kerülnek-e. Az intézmény költségvetésében a fejlesztések minimumon szerepelnek. Egyetlen nagynak mondható beruházás, az óvodánál egy kerítés kialakítására 500.000 Ft van tervezve. Az önkormányzat bevételei között szerepel szja befizetésekből helyben maradó 1.023.000 gépjárműadó, és tervezett 130.000.000 Ft iparűzési adó. Ehhez jönnek még a különbözi címek kapott normatívák. Elmondható hogy a jelenlegi értékekkel számolva stabil gazdálkodás folytatható. A költségvetést a képviselők egyhangúlag támogatták.
 
Az ötödik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat Képviselő – testületének 2012. évi munkatervét tárgyalták a tagok. A kötelező 6 ülés helyett tavaly is 28 ülést tartottak a képviselők. A tervezetben a kötelezően előírt tételek szerepelnek, de ettől várhatóan ebben az évben is jelentősen eltérnek majd. A képviselők egyhangúan támogatták a napirendet.
 
A hatodik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatát fogadták el egyhangúan a képviselők. Csak a törvényi változások lettek átvezetve az új szabályozásba.
 
A hetedik napirendben az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjának meghatározására került sor. A díjtételekben 2005 óta nem volt változás. Az előterjesztésben egy 10-12% - os emelés szerepelt, amelyet a képviselők egyhangúlag elfogadtak.
 
A nyolcadik napirendben indítványok, javaslatok között szerepelt egy polgármesteri beszámoló az előző ülés óta eltelt időszakról. Tájékoztató a civil egyeztető fórumon lezajlott egyeztetésről. Illetve egy nyertes pályázatról amelyet az 5. osztály nyert el egy bemutató filmmel.
 
A testület ezek után zárt ülésen segélyeket, kérelmek tárgyalt meg.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!