Drága vásárlás
Írta: Eleven Televízió   
2012. február 10. péntek, 11:09
Egy 30 éves mezőkövesdi férfi fiatalkorú társával ment vásárolni az egyik helyi nagyáruházba, fizetni azonban nem minden termékért akartak.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytat eljárást az elkövetőkkel szemben.
A két férfi együtt vásárolt az üzletben. Távozásukkor azonban az áruvédelmi kapu bejelzett, s a biztonsági őr az átvizsgáló helyiségbe kísérte a két személyt. Az idősebb férfi felszólításra előadott kabátjából és nadrágöve alól egy csomag kávét, egy kézi ventillátort, USB hosszabbító kábelt, telefon tartótokot és egy kártyaolvasót.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A termékekről a biztonsági etikettet egy késsel eltávolították, a vonalkódokra is ügyeltek, letépték, illetve kivágták őket. A telefonhoz tartózó tokról azonban megfeledkeztek, így az buktatta le őket. A fiatalkorú fiú kabátzsebéből továbbá egy füstölt sajt is előkerült. Tettüket mindketten azonnal elismerték. A helyszínre érkező rendőrök a két elkövetőt előállították.
Csak a nyomozás során lett világos a 30 éves férfi számára, hogy a szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének elkövetésén túl más bűncselekmény is a rovására írandó. Ugyanis mivel társa fiatalkorú volt *züllött életmód folytatására rábírással vagy rábírni törekvéssel elkövetett kiskorú veszélyeztetése bűntettének elkövetésével* is számot kell adnia a bíróságon.
Amennyiben mindkét cselekmény bizonyítást nyer, úgy a lopásért járó 3 éven felül kiskorú veszélyeztetése miatt 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az elkövető.
 
Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!