Ülésezett a mezőnyárádi képviselő testület
Írta: Eleven Televízió   
2011. szeptember 14. szerda, 16:01
Szeptember 12-én délután tartotta soron következő ülését Mezőnyárád képviselő testülete.
Ezúttal nyolc napirendi pontot tárgyalt a község vezetése.
Elsőként az önkormányzat 2011. évi költségvetésének módosításáról kellett dönteniük a tagoknak. Erre az év közben adódó, előre be nem tervezett kiadások és bevételek miatt volt szükség. Az írásban előre kiadott tervezetet egyhangú igen szavazattal hagyták jóvá a képviselők.
Második napirendi pontban Dr. Horváth László polgármester tartott beszámolót ez idei első félévi gazdálkodásról. Az elhangzottak és szintén előre kiadott írásos anyag alapján itt is egyöntetű igen szavazás született az elfogadásról.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik fő téma az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámoló volt. Képviselői kérdés kapcsán elhangtott, hogy a feladatot a kistérségi szinten működő szolgálat látja el, de nem csak a gyermekvédelemmel kapcsolatos problémákkal, hanem más szociális jellegű segítség kéréssel is lehet a szolgálathoz fordulni, támogatását igénybe venni.
A község már a tavalyi évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz, melynek nyomán kilenc fő kapott támogatást. A következő évi fordulóhoz történő csatlakozásról szintén egyhangú igennel döntött a testület.
Ötödik napirendi pontban az iskola és az óvoda energetikai korszerűsítésére benyújtandó pályázatról, illetve az ehhez kapcsolódó feladatok végrehajtásáról született döntés. A község pályázni fog a korszerűsítéshez szükséges támogatásra. Az épületek előzetes felmérései már folyamatban is vannak, a későbbiekben pedig szükséges lesz egy közbeszerzési eljárás elindítása is.
Hatodikként Farkas Julianna jegyző számolt be arról, hogy egy kormányrendelet értelmében az önkormányzat által hozandó egyes rendeleteket a későbbiekben társadalmi egyeztetésre kell bocsátani, az egyeztetés lehetőségét biztosítani kell. Változik a lakásfenntartási támogatás rendszere is. Az eddigi gázár-támogatás beépül a lakásfenntartási támogatásba. Az igénylés módjáról és feltételeiről a Nyárádi Krónika következő számából illetve a a községi honlapról szerezhet információkat a lakosság. Ezzel kapcsolatban a testületi tagok döntést hoztak arról, hogy - tekintettel az önkormányzat rossz anyagi helyzetére - nem lesz lehetőség a méltányossági alapon igényelhető külön önkormányzati támogatásra. Utolsó napirendben az időszerű feladatokról tárgyalt a testület.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!