A házigazda megneszelte, a szomszédban lakó rendőr elfogta
Írta: Eleven Televízió   
2011. augusztus 31. szerda, 11:38
Szabadidős rendőr szomszédságába ne surranj be! Talán ez lehetne az egyik fontos tanulsága annak az immáron előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső besurranó tolvajnak, akit a napokban kapcsolt le és ért tetten a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli nyomozója.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Augusztus 23-án reggel 7 óra körüli időben egy 48 éves mezőkövesdi férfi behatolt egy helyi ingatlan udvarára és onnan szerszámokat, valamint a családi ház kertjéből zöldséget, gyümölcsöt tulajdonított el.

Az otthon tartózkodó idős sértett észlelte a férfi tevékenységét és segítségért kiáltott. Ez lett a tolvaj veszte, mivel szerencsétlenségére a szomszédságban lakó, éppen szolgálaton kívüli nyomozó otthon tartózkodott és azonnal elfogta a helyszínen a tettest. A lopási kár így rögtön meg is térült.

Ez azonban a történetnek mondhatni, csak az első része, mivel a mezőkövesdi nyomozók nem „ültek” rá a sikerre, hanem további adatgyűjtést végeztek, a tetten ért személy „tevékenységével” összefüggésben. Megalapozott gyanú merült fel ugyanis arra vonatkozóan, hogy az elfogott férfi iménti tettenérését megelőzően mintegy másfél órával újabb bűncselekményt kísérelt meg egy mezőkövesdi családi házban ugyancsak besurranás módszerével, ahol szintén megzavarták, így a helyszínről elmenekült. Az elkövető vesztére a sértett azonban felismerte annak ruházatát, melyet tettenérésekor is viselt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a többszörös visszaeső férfit – aki már több alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és ellene más bűntető eljárás is volt folyamatban - bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

A napokban a rendőrség előterjesztésére – a szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban - a bíróság elrendelte a 48 éves férfi előzetes letartóztatását.

Amennyiben jogerősen megállapítást nyer az elkövető bűnössége, úgy akár 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabására is számíthat.

 
(Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda)
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!