Komplex fejlesztés az Ostorosi Alapszolg. Központban
Helyi Hírek (2011.) - Térségi
Írta: Eleven Televízió   
2011. február 18. péntek, 14:10
alt
Ostoroson a szociális alapellátás az Alapszolgáltatási Központ feladata, a szervezet azonban – kényszermegoldásként – az elmúlt időszakban két helyen végezte feladatát.

A Művelődési Ház épületében kapott helyet a Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálat, míg Kossuth tér 3. szám alatt álló épületben az idősek nappali ellátását és a házi segítségnyújtás üzemeltetését végzik a szakemberek, illetve itt történik a szociális étkeztetés is.
A mostani fejlesztés révén megvalósulhat az önkormányzat korábbi elképzelése, hogy a szociális ellátás egy intézményben, kibővült szakember gárdával működjön a jövőben.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
A projekt nyitórendezvényét február 16-án 9 órától tartották meg Ostoroson, a Rédei Miklós Közösségi Házban.

A rendezvény alkalmával Kisari Zoltán polgármester úr vázolta, hogy miért szükséges a Alapszolgáltatási Központ fejlesztése. Kifejtette, hogy a bár az épület állaga a folyamatos karbantartásnak, és egy 2007-es felújításnak köszönhetően kielégítő, a szociális ellátások egy épületbe való költöztetése több szempontból is indokolt. A legfontosabb ezek közül, hogy az ellátottak száma mind a fiatal, mind az idős korosztály esetében növekedett az elmúlt években.
Fontos szempont a költséghatékony üzemeltetés megvalósulása, emellett a széttagolt működésből adódó szervezési és működési nehézségek is megoldódnak és számos kiegészítő tevékenység is teret kaphat, mint például a családok, a fiatal korosztály érdekében szervezett előadások, foglalkozások.

A felújítás következtében az épület alapterülete megnő, így nagyobb tér áll majd rendelkezésre a várakozó gondozottak részére, míg a gyermekjogi képviselő külön helyiségben végezheti feladatát.

A polgármester úr bevezetője után bemutatta a kivitelező céget, a Zele Bau Kft-t. Zele Sándor, a cég vezetője ezután részletesen ismertette, milyen bővítéseket, korszerűsítéseket végeznek el az épületen.

A projektben szereplő épület, amely 2007-ben teljes felújításon esett át, ezekben a hónapokban kibővül egy váróhelyiséggel, egy irodával, amely egyben interjúszobaként is funkcionál, továbbá egy előadótermet is kialakítanak a kivitelezők.
A fűtés és a villamoshálózat korszerűsítése szintén része a projektnek, így az épület költséghatékonyabban és környezetbarát módon üzemeltethető. Emellett eszközbeszerzésre is forrást nyert az önkormányzat.

Az épület kiegészítő fizikai akadálymentesítése, illetve az egész intézmény infokommunikációs akadálymentesítése is megtörténik.
Nemcsak az épület újul meg, hanem a környezete is: a projekt keretében tereprendezés és parkosítás is történik.A projekt tervezett befejezési dátuma 2011. június 30. A beruházás összköltsége 34.240.225 Ft, ennek az összegnek a 90 %-át az önkormányzati uniós pályázati forrásból fedezi.
Az Ostorosi Alapszolgáltatási Központ komplex fejlesztése című ÉMOP-4.2.1/A-09-2009-0005 azonosító számú felhívására sikeresen pályázva az önkormányzat 30.816.202 Ft támogatást kap a beruházás megvalósításához.

 

alt
Projekt azonosító: ÉMOP-4.2.1/A-09-2009-0005
Projekt megnevezése: Az Ostorosi Alapszolgáltatási Központ komplex fejlesztése
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!