Ülésezett a mezőkeresztesi városvezetés
Írta: Eleven Televízió   
2011. április 05. kedd, 22:51
A mezőkeresztesi képviselő testület március 31-én ült össze ismét, hogy megtartsa testületi ülését.
Első két napirendben egy-egy rendelettervezet került a tagok elé. A temetői urna helyekkel kapcsolatosan a következő döntés született: az urna helyek két férő helyesek, melyeket egy, illetve két személyre is meg lehet váltani egy-egy 15 éves ciklusra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A testület egyhangú szavazással fogadta el a rendeletet.
A következőkben a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására került sor. Itt bizonyos jogi szempontok alapján szükségesek változtatások. Mivel azonban a képviselők még nem tudták áttanulmányozni a kiadott anyagot, így ennek megtárgyalására a következő alkalommal kerül majd sor. Hasonló döntés született a köztisztasági rendelet tervezetről is.
Ezt követően a közbeszerzési szabályzatot módosító határozat került hét igen szavazattal elfogadásra. Egy januári rendelet értelmében az önkormányzati helységek bérleti díja 200 Ft-tal emelkedett négyzetméterenként. Tekintettel azonban a rossz gazdasági körülményekre könnyítésként a testület az áremelést egyelőre visszamenőleges hatállyal visszavonta.
Ezek után a BV Média Bt.-vel kötendő új vállalkozói szerződésről tárgyalt a testület. A szolgáltató árat emel ugyan, viszont a korábbiakhoz képest több szolgáltatást is nyújt egy ideje a településnek. Az áremelést az új szolgáltatások és a bővült műsoridő megfizetése tenné ki. Hosszas vita után a testület a következő alkalomra halasztotta az ezzel kapcsolatos döntést.
Addig a gazdasági bizottság, a cég képviselőjét is bevonva, tárgyal a tervezettről.
Döntött a testület a megbízási idő lejárta miatt szükségessé váló iskola igazgatói pályázat kiírásáról, illetve a középtávú sportfejlesztési koncepcióról, az iskola területén egy modern, esti mérkőzések rendezésére is alkalmas, műfüves, többfunkciós sportpálya létesítésére és az iskola hőszigetelésére, nyílászáróinak cserélésére vonatkozó pályázat beadásáról is. Mindkét döntést egyhangú igen szavazattal hagyták jóvá.
A továbbiakban lakossági ingatlan felajánlás, közterület bérlésére benyújtott igények megvitatása történt de döntés nem született.
Szóba került a továbbiakban az októberi, több napos rendezvénysorozat megszervezése és az egyik önkormányzati épület felújítására kiírt pályázat is. Az utóbbival kapcsolatban Dr. Dózsa György polgármester elmondta, hogy helyi vállalkozó mindösszesen egy van a jelentkezők között.
A testületi ülésen megjelent Csörgő László helyi földtulajdonos is, aki a víztorony mellett lévő földterületen lévő buszmegálló használata ügyében élt beadvánnyal, a kérdésben azonban nem született megegyezés, mert nevezett a későbbiekben írásban közli majd elképzeléseit a városvezetéssel.
Ezt követően a testület zárt üléssel folytatta munkáját.
A következő testületi ülésre a megbeszéltek szerint április 14-én kerül sor.
 
Az ülésről készült vágatlan felvételt április 7-én tekinthetik meg televíziónk műsorában.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!