Testületi ülés volt Mezõnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2011. január 25. kedd, 15:07

A mezőnyárádi képviselő-testület aktuális ülésére január 24-én, hétfőn került sor.
Ezúttal hét napirendi pont került a képviselők asztalára. Az eredetileg tervezett hat napirendi ponthoz ugyan is polgármesteri javaslatra egy hetediket is csatoltak.
A testületi ülést 2011. január 27-án,csütörtökön 17 óra 30 perctől tekinthetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Elsőként a közétkeztetési nyersanyagnorma megállapítására került sor.
Ez az óvoda esetében például 305 Ft + Áfa, vagyis ennyi a beszerzési ár fejenként. A testület egyhangú szavazással fogadta el mind ezt, mind pedig az egyéb ide vonatkozó számadatokat.
Második napirendben az étkezési térítési díjakat vitatták meg a képviselők. Rövid vita után Dr. Horváth László polgármester javaslatára a szociális étkeztetés díjait jövedelemtől függően 300, illetve 395 Ft-ban állapították és szavazták meg a testületi tagok.
A gyermekétkeztetésben a következő térítési díjak kerültek megállapításra:
- óvodai térítési díj: 305,- Ft + ÁFA
- iskolai napközi:357,- Ft + ÁFA
- menza:220,- Ft/ +ÁFA
- tízórai: 95,- Ft + ÁFA
A térítési díjak 2011.február 1-től kerülnek alkalmazásra.
Ide tartozott még a felnőtt alkalmazottak étkezési térítése, amely szintén egyhangúlag került megszavazásra.
Harmadikként a Nyárádi Ifjúságért Közalapítvánnyal kapcsolatos kérdések megtárgyalása történt meg. Ez leginkább személyi kérdéseket érintett. A lemondott, vagy más oknál fogva kieső tagok helyett polgármesteri javaslatra Bárdos Szabolcs, Szabó Róbert és Várnai Gábor lesznek az új tagok egyhangú szavazás mellett.
Negyedik fő téma a köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapját képező fő célokat határozták meg egyhangú igennel.
Ötödik napirendben a képviselő-testület 2011. évi munkatervéről döntöttek. Az előre kiadott javaslat alapján Szajlai Gábor képviselő indítványt tett arra, hogy a tiszteletdíjak azon részéről, melyről a képviselők lemondtak és külön számlára kerül, külön beszámolót tegyenek a lakosság felé. Mind ez, mind pedig a munkaterv hat igennel lett elfogadva.
Hatodik témaként a szennyvíztársulással kapcsolatos költségvetési kérdéseket tárgyaltak és fogadta el egyhangúlag a testület.
Hetedik, vagyis időszerű feladatok napirendben szó volt a belvíz védelmi munkákról, különös tekintettel az úgynevezett Kis- Völgyre, a Kácsi patak medrének tisztítására, a víz átfolyás biztosítására.
Felvetődtek továbbá a felújított útszakasz hibái. Javaslat született rá, hogy érvényesíteni kell a kivitelező felé a vállalt egy év garanciát a jelentkező hibák kijavíttatására, valamint a nyolc tonnás súly határral kapcsolatos szabálysértések szigorúbb ellenőrzésére is született javaslat.
Ezt követően a testület zárt ülés keretében folytatta munkáját, ahol személyiségi jogokat is érintő kérdések kerültek megvitatásra.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!