Ülésezett a mezőkeresztesi városvezetés

December 16-án ismét ülést tartott Mezőkeresztes képviselő testülete.
Első napirendi pontként a 2010. évi pénzügyi beszámoló módosítása került megtárgyalásra. A pénzügyi bizottság már korábban tárgyalta ezt a témát. A bizottság üléséről Majoros János elnök számolt be. E- szerint a felvetődő kérdésekre a bizottság tagjai választ kaptak, a beszámolót elfogadásra javasolták. A testület egyhangú igennel szavazott.
A testületi ülést 2010. december 23-án,csütörtökön 17 óra 30 perctől, tekinthetik meg az Eleven Televízióban.
Hirdetés_______________________________________________________________________





 

 

Második napirendi pontban több téma is megtárgyalásra került.
Elsőként Hován Szabolcs körzeti megbízott kinevezését fogadták el egyhangúlag a testületi tagok.
Másodikként Lakatos József fafaragó munkásságának elismeréséről született döntés. Polgármesteri javaslat szerint az önkormányzat a későbbiekben megrendelője lehetne a művésznek. Egyenlőre egy 20000 Ft-os juttatást, illetve egy elismerő írásbeli határozatot szavaztak meg egyhangúlag a testületi tagok.
Harmadik témaként egy helyi lakos kérelme került megtárgyalásra, aki egy, a város tulajdonában lévő területre nyújtott be vásárlási igényt. Polgármesteri javaslat szerint nem érdemes eladni az érintett területet, mivel a városnak a későbbiekben még szüksége lehet rá. A vásárlási kérelem egyhangú szavazással elutasításra került, de egy bérleti jogviszony elvi lehetősségét nem zárta ki a testület.
Negyedik fő téma polgármesteri tájékoztató volt a térfigyelő kamerák kihelyezéséről és az ezzel kapcsolatos tárgyalásokról. Ennek tükrében a RUBICOM ajánlata a legkedvezőbb. A cég vállalta a rendszer január 31-ig történő kiépítését.
Ezt követően szó esett a város karácsonyi készülődését célzó rendezvényekről.
Külön kiemelésre került az iskolások sportteljesítménye. Ennek elismerésére és támogatására 10000 Ft-os összeget szavaztak meg.
Ismét szó volt az ülésekről való igazolatlan hiányzások kérdéséről. E téma annyival egészült ki, hogy a tiszteletdíjjal kapcsolatos szankció akkor is életbe lép ha valaki igazoltan ugyan, de az ülések több mint feléről hiányzik. Némi vita után a javaslat annyiban módosult, hogy négy havonként kerülnek ellenőrzésre a hiányzások.
Ezek után javaslatok, felvetések hangzottak el a képviselők részéről különös tekintettel a későbbiekben megtárgyalandó kérdésekre, lakossági panaszokra, bejelentésekre.
A továbbiakban zárt ülés keretében szociális kérdésekről tárgyalt a testület.

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!