Ülésezett Mezőkeresztes képviselő testülete

December 2-án került sor a mezőkeresztesi városvezetés soron következő ülésére.
Ezúttal leginkább írásbeli előterjesztések kerültek a képviselők elé, melyeket előzőleg már megkaptak, illetve a különböző bizottságok már megtárgyaltak.
Adásunkban és honlapunkon hamarosan megtekinthetik a teljes ülésről készült vágatlan összeállítást is.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Első napirendben a település 3. negyedéves költségvetésének megtárgyalására került sor. A pénzügyi bizottság ezzel kapcsolatos üléséről Majoros János, mint bizottsági elnök számolt be. A beszámoló alapján a beterjesztett tervezetet a bizottság elfogadásra javasolta. A testület mind a rendelettervezetet, mind pedig a pénzügyi beszámolót egyhangúlag hagyta jóvá.
Második napirendi pontként az Önkormányzat 2011-es költségvetésének megszavazására került sor. Dózsa György polgármester hangsúlyozta, hogy ez egyenlőre koncepciónak tekintendő, konkrétumokat majd csak a később ismertté váló törvények tükrében lehet meghatározni.
A pénzügy és ügyrendi bizottság ezzel a témával is foglalkozott már és mindkettő elfogadhatónak tartja. A szavazás itt is egyhangú igen volt.
Harmadikként a különböző szolgáltatások díjairól szavaztak a testület tagjai. Ennek alapján a kéményseprő szolgáltatás 4%-kal emelkedik jövőre. A vízdíj előre láthatólag 329 Ft lesz köbméterenként, a csatorna díj pedig a jelenlegi 400 Ft/m3 marad. A szemétszállítási díjnál 10%-os emelés várható.
A negyedik napirendben a kötelező belső ellenőrzésről történt egyhangú szavazás. Ezt a döntést nem előzte meg különösebb vita.
Az ötödik, vagyis "Egyebek" napirendben először a bizottságok külsős tagjairól született döntés. Kirnyák Andrást az ügyrendi, Gál Bertalant a pénzügyi bizottságba szavazták be egyhangúlag.
Második nagy témakör az Önkormányzati tulajdont képező lakások, garázsok, üzlethelyiségek bérleti díja volt. Az üzlethelyiségek bérleti díját havi 1000 Ft/m2-ben szavazták meg a képviselők.
Következőkben az új rendőrkapitány személyére született egyhangú igen szavazat.
Szó volt továbbá a térfigyelő kamerarendszer technikai és anyagi kérdéseiről, valamint a temetői urnahelyek tarifáiról és a karácsonyi díszek kihelyezéséről is.

Adjon hírt ismerőseinek erről a cikkről a közösségi oldalakon!
Kattintson az ikonokra!
Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!