Idén is mint már több éve megrendezik az állatok napját térségünk több intézményében is. Október 4-én a vatta iskolába több kisállat is érkezett a diákoknak köszönhetõen.
Az õket körülvevõ gyerek nemcsak megsimogathatták de meg is etethették kedvencüket. A tanulók különféle állatfigurákat utánzó jelmezekbe bújtak, vagy festettek arcukra. Feladatként pedig azt kapták, hogy verset kell írnia minden osztálynak e jeles alkalomból.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Az iskolásokon kívül az óvodások is ellátogattak egy házhoz, ahol több háztáji állatot is megcsodálhattak. Nagy figyelmet kaptak a kutyák, az aranyhalak valamint a házinyulak. Különlegességnek számítottak a fürjek, galambok valamint a bráma tyúkok és kakasok.

Erre a napra már a múlthét óta készülnek a gyerekek, hiszen összeállítottak egy tablót valamint e naphoz kötõdõ verseket és dalok énekeltek.
A vattaihoz hasonlóan a mezõnyárádi intézményekben is nagy hangsúlyt kap ez a nap.
Az óvodások kilátogattak a falu végén található lovaspályára, ahol a lovak simogatásán kívül találkozhattak még macskával, valamint kutyával is, mely utóbbi nagy népszerûségnek örvendett az óvodások körében.

Az iskolában a diákok játékos vetélkedõt tartottak, mely segítette, hogy a gyerekek minél jobban megismerjenek egy egy állatfajtát. A nevelõk jelmezekbe öltözve adták ki a feladatokat, melyek között szerepelt többek közözött az állatok képrõl illetve hangról történõ felismerése, totó és rajzfeladatok.
Bükkábrányban az Országos Családi Könyvtári Napok keretén belül ismerkedhettek meg több kisállattal is gyerekek. A hörcsög, a papagáj és a törpenyúl tartásáról is informálódhattak a diákok, ezek segítségével egy az erre vonatkozó kérdõívet is kitölthettek.

 


Az Állatok Világnapja alkalmából október 5-én a Mezõkeresztesi Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvodában csoportonként játékos feladatokat oldhattak meg a gyermekek. Minden óvodás kipróbálhatta az összes tevékenységet, hiszen forgószínpadszerûen járták körbe az egyes helyszíneket hol rövidebb, hol hosszabb idõt eltöltve. A Macis csoportban a Nyíregyházi Állatkertben készült képeket nézhették végig a gyermekek. A pillangós csoportban különbözõ termésekbõl készültek az állatokat formázó bábuk és képek. A nyuszis csoportban „ A kecskegidák és a farkas „ címû verses mese dramatizálása volt a feladat, különbözõ kellékek felhasználásával.
A katicás csoportban „ Állati dolgok” voltak. Mozgásos játékokat, utánzásokat játszottak a gyermekek.

 

 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!