Testületi ülés volt Bükkábrányban

Augusztus 26-án 14 órai kezdettel tartotta soron következõ ülését a Bükkábrányi Önkormányzat képviselõ testülete.
A gyûlés elején Tóth Móricz Péter polgármester tolmácsolta az önkormányzat által is támogatott hét felsõzsolcai család köszönetét a testület felé és a további segítség fontosságára hívta fel a figyelmet.
Az nyilvános ülés során hét napirendi pont került megtárgyalásra.
Az ülésrõl készült felvételt szeptember 2-án, csütörtökön nézhetik meg az Eleven Televízióban teljes terjedelmében, vágatlanul.

Hirdetés_______________________________________________________________________




Elsõként Veres István bükkábrányi lakos önkormányzati ingatlan megvásárlásának kérelme került a testület elé. A döntés értelmében a belsõ ingatlanok megközelítését a gázcsere telep felõl biztosítani kell, az eladásra csak ezek után kerülhet sor.
Második és harmadik napirendi pontban egyhangúlag elfogadásra került az önkormányzat 2010 évi költségvetési rendeletének módosítása, illetve a 2010 évi elsõ féléves pénzügyi beszámoló.
Negyedik napirendi pontként a közmûvelõdési rendelet megtárgyalására került sor. Ennek értelmében a civil szervezetek január 31-ig adhatják le pályázat formájában a tárgyévi támogatási igényüket az önkormányzat felé. A szavazás itt is egyhangú volt.
Ötödikként szándék nyilatkozatot fogadtak el a képviselõk arról, hogy Bükkábrány 2011-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz
Ezt követõen az ÁMK pedagógiai és mûvelõdési programját tárgyalták és fogadták el, melyet elõzõleg szakértõk már pozitívan értékeltek.
Hetedik pontban a Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztására került sor. Kiss Zoltán jegyzõ ismertette a választási bizottság feladatait. Az elõzõekhez képest egy fõ személyi változás történt, melyet mindenki megszavazott.
A napirendi pontok után indítványokat és javaslatokat tárgyalt a testület.
Többek között a polgárõrség 5 éves születésnapjának megünneplésére kért 100 000 Ft támogatás odaítélésérõl született döntés. Valamint a polgári védelem kérésére -hasonlóan más településekhez- a szervezet eddigi támogatását 50 Ft/lakos összegre emelték.
Fekete Lászlóné kérését a Daróci út 11-15 közötti útszakasz rendbetételére annyiban támogatta a testület, hogy jegyzõi javaslatra a gyalogos közlekedés zavartalanná tételérõl szavazott igennel.

Ezt követõen zárt ülés keretében támogatások és segélyek ügye került megtárgyalásra.

Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!